Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cetăţean sirian care voia să intre ilegal în România, depistat în hipotermie de poliţiştii de frontieră

News.ro
Constanţa migranţi ilegali Poliţiştii de frontieră

Un cetăţean sirian care a încercat să intre ilegal în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu, ascuns într-un tir, a fost găsit în stare de hipotermie de către poliţiştii de frontieră, el fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de urgenţă.

"Aseară (marţi n.red.), la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare in ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 59 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto, încărcate din Turcia pentru România. În urma controlului fizic efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii au constatat faptul că prelata semiremorcii este tăiată, motiv pentru care au dispus efectuarea unui control amănunţit asupra autocamionului. Astfel, în semiremorcă, printre marfa transportată, a fost depistat ascuns un bărbat, cetăţean străin. Persoana în cauză a acuzat simptome de hipotermie, fapt pentru care poliţiştii de frontieră giurgiuveni i-au acordat de îndată primul ajutor şi au solicitat prin 112 sprijin medical", se arată într-un comunicat de presă, emis miercuri, de ITPF Giurgiu.

La faţa locului a sosit un echipaj SMURD care l-a transportat pe bărbat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, starea acestuia fiind stabilizată, iar acum este în afara oricărui pericol.

În cadrul verificărilor care au continuat a fost stabilit faptul că bărbatul, în vârstă de 34 de ani, este din Siria şi s-a urcat în mijlocul de transport în timp ce se afla pe teritoriul Bulgariei, fără a avea acordul şoferului, cu intenţia să ajungă în Germania.

Conform protocolului româno-bulgar, persoana depistată, şoferul şi mijlocul de transport au fost preluaţi de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.