Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cetăţean ucrainean depistat la frontieră cu poliţa de asigurare a unui automarfar falsificată

politiadefrontiera.ro
frontiera-portile-fier

Un cetăţean ucrainean este cercetat pentru fals material în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, după ce a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi Rutier, în timp ce încerca să treacă frontiera cu un automarfar, o poliţă de asigurare falsificată, informează Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi, potrivit Agerpres.

Pe data de 20 martie, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi Rutier, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei pe sensul de ieşire din România, un cetăţean din Ucraina, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor şi o remorcă, ambele înmatriculate în aceeaşi ţară, anterior menţionată.

"La solicitarea colegilor noştri, bărbatul, în vârstă de 54 de ani, a prezentat la control pentru ansamblul rutier condus, poliţele de asigurare internaţională tip carte verde, emise de o societate de asigurări din Ucraina, documente care la o primă vizualizare au ridicat suspiciuni în privinţa autenticităţii. Acestea au fost trimise pentru o inspecţie amănunţită în linia a doua de control, unde s-a constatat că ambele poliţe de asigurare prezentau urme de modificări de text la data expirării valabilităţii. Conducătorul automarfarului a declarat că a acţionat mecanic asupra documentelor, pe timpul staţionării în aşteptarea controlului de frontieră, deoarece acestea expiraseră în data de 19.03.2023, iar angajatorul nu a efectuat demersurile necesare prelungirii acestora în timp util, fiind nevoit să mai aştepte cel puţin o zi pentru a intra în legalitate. A preferat să modifice la luna de expirare cifra 3, realizând mecanic cifra 8 şi a sperat că poliţiştii de frontieră nu vor sesiza", se arată într-un comunicat de presă remis de ITPF Iaşi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.