Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cetăţenii ucraineni vor rămâne în continuare în pensiuni şi hoteluri - Amenajarea tabărei şcolare pentru găzduirea lor, abia peste trei săptămâni

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam refugiati Isaccea

Planul autorităţilor judeţene din Buzău de a amenaja un centru pentru cazarea refugiaţilor ucraineni la Tabăra de la Poiana Pinului nu poate fi pus în aplicare în perioada imediat următoare, astfel că refugiaţii care au ales să rămână la Buzău vor fi cazaţi în continuare în hoteluri şi pensiuni, potrivit news.ro.

Ministerul Tineretului şi Sportului, în subordinea căruia se află Tabăra şcolară de la Poiana Pinului, a anunţat că aceasta nu poate fi operaţionalizată mai devreme de 3 săptămâni.

“Cred că tabăra de la Poiana Pinului ar fi cea mai potrivită pentru găzduirea unei tabere centralizate pentru persoanele nevoite să fugă de război şi care vor să stea pentru o perioadă la Buzău. Avem răspuns de la Ministerul Tineretului şi Sportului că tabăra nu poate fi operaţionalizată mai devreme de 3 săptămâni. Nu este un răspuns negativ, eu iau partea bună, şi anume că în 2-3 săptămâni putem spera ca tabăra să poată fi deschisă”, a declarat prefectul judeţului Buzău Daniel Ţiclea.

La Buzău se află în prezent 230-250 de refugiaţi din care aproape jumătate sunt copii. Aproximativ 100 sunt la Buzău din data de 8 martie, iar alţi 130-150 au venit pe parcurs.

Ei sunt cazaţi în hoteluri şi pensiuni, iar Consiliul Judeţean plăteşte 100 de lei pentru cazare şi 20 de lei pentru masa pentru o zi pentru fiecare dintre aceştia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.