Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cetăţenii UE consideră că toţi locuitorii beneficiază de pe urma Politicii Agricole Comune (C.E.)

UE Uniunea europeana

Trei din patru cetăţeni ai UE sunt informaţi în legătură cu Politica Agricolă Comună (PAC) şi consideră că toţi locuitorii beneficiază de pe urma acesteia, arată rezultatele celui mai recent sondaj Eurobarometru la nivelul UE dedicat agriculturii şi PAC, publicat marţi de Comisia Europeană, notează Agerpres

Datele sondajului arată că mai mulţi cetăţeni ai UE sunt informaţi în legătură cu Politica Agricolă Comună (73% în prezent, cu şase puncte procentuale mai mult decât în 2017) şi cred că toţi locuitorii beneficiază de pe urma acesteia, nu doar fermierii (76% în prezent, cu 15 puncte procentuale mai mult decât în 2017).

Mai mult, opiniile cetăţenilor referitoare la principalele obiective ale PAC sunt similare rezultatelor studiului din 2017.

Cei mai mulţi cetăţeni ai UE cred că principalul obiectiv trebuie să rămână furnizarea de alimente sănătoase, sigure, de calitate ridicată. Aceasta este opinia a 62% dintre repondenţi, un nivel similar cu cel din 2017.

Primul caz de Covid-19 și gripă apărute simultan la un pacient îngrozește lumea medicală: Convergența celor două boli ar putea da peste cap sistemul sanitar

Un număr din ce în ce mai mare de europeni consideră că UE îşi îndeplineşte rolul privind obiectivele cheie ale PAC. Comparativ cu 2017, toate domeniile, inclusiv securitatea alimentară, calitatea, siguranţa şi sustenabilitatea alimentelor, au înregistrat creşteri de cel puţin cinci puncte procentuale.

Mai mulţi cetăţeni sunt informaţi acum de logo-ul agriculturii ecologice, acoperind 56% din repondenţi (în creştere cu 29 puncte procentuale comparativ cu 2017).

Chiar dacă un procentaj în creştere de cetăţeni cred că agricultura este una dintre cauzele majore ale schimbărilor climatice (de la 29% în 2010 la 42% în 2020), cei mai mulţi consideră că agricultura şi-a adus deja o contribuţie majoră în lupta contra schimbărilor climatice, 55% împărtăşind această opinie, faţă de 46% în 2010.

Studiul a fost efectuat în cele 27 de state membre UE în perioada august -septembrie 2020, incluzând peste 27.200 repondenţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.