Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cetăţenii unguri sunt așteptați la urne pentru alegerile locale; Opoziția speră înfrângă partidul lui Orban la Budapesta

Budapest Business Journal
Ungaria vot

Cetăţenii unguri sunt așteptați la urne, duminică, pentru alegerile locale, catalogate drept cruciale de opoziția din Ungaria, care speră să înfrângă partidul Fidesz, condus de premierul Viktor Orban, în cursa pentru Primăria Budapestei, dar și în alte localități, informează postul France 24, potrivit Mediafax.

Partidele de opoziție și-au unit forțele în încercarea de a împiedica o nouă victorie categorică a partidului condus de Orban, aflat la putere din 2010.

Criticii premierului susțin că acesta a modificat legile electorale cu scopul de reduce șansele opoziției de a concura împotriva formațiunii Fidesz.

Citește și: Jeremy Corbyn susține că înainte de Crăciun ar putea avea loc noi alegeri anticipate în Marea Britanie

Acum, în multe locuri, doar un singur candidat din partea opoziției a intrat în competiție împotriva candidatului Fidesz.

Cursa electorală cea mai urmărită este cea de la Budapesta, unde candidatul opoziției, Gergely Karacsony, este la egalitate, potrivit sondajelor, cu reprezentantul Fidsez, Istvan Tarlos, primar al orașului din 2010.

Karacsony a comparat cursa de la Budapesta cu alegerile de la Istanbul, unde reprezentantul partidului președintelui Recep Erdogan a fost înfrânt de candidatul opoziției.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.