Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jeremy Corbyn susține că înainte de Crăciun ar putea avea loc noi alegeri anticipate în Marea Britanie

BBC
 Jeremy Corbyn

Jeremy Corbyn, liderul opoziției britanice, a declarat că este foarte posibil ca înainte de Crăciun să fie organizate noi alegeri legislative anticipate în Marea Britanie, informează agenția Reuters, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă se așteaptă ca până de Crăciun să fie organizate noi alegeri legislative, liderul Partidului Laburist a răspuns: „Este evident că este o posibilitate mare. Dar, suntem oricând pregătiți pentru alegeri”.

În ultima lună, pe fondul înfrângerilor suferite în Parlament, Boris Johnson a cerut în repetate rânduri alegeri anticipate, însă Corbyn s-a opus, motivând că va accepta acest lucru doar dacă șeful Guvernului de la Londra va exclude varianta unui Brexit fără acord.

Citește și: Răzvan Cuc: Cel mai rău pentru un ministru e să fie captiv hârtiilor și funcționarilor - VIDEO

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat. Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numeroşi politicieni britanici şi a fost respins de mai multe ori de Camera Comunelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.