Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CEx-ul PSD – o poveste cu final anunțat (Opinie)

Liviu Dragnea CEx PSD

Ca înaintea fiecărui congres al PSD din epoca Dragnea, apar ”pe surse” informații care anunță iminenta debarcare a liderului PSD. Pentru a se păstra tradiția, și acum presa și televiziunile de știri sunt luate cu asalt de articole și opinii care anunță victoria puciștilor în luptă cu Dragnea.

Citeste si: VIDEO Liviu Dragnea, către jurnaliști despre OUG pe amnistie și grațiere: Este un fetiș al dumnevoastră

Acest tip de război media este evident că nu-i afectează lui Dragnea puterea în partid. Este mai mult decât complicat ca prin linșaj mediatic evident să-i convigi pe pesediști să-și dea jos liderul care le-a câștigat ultimele două tururi electorale și a reușit să o debarce pe Koveși.

De ce nu funcționează scindarea partidului?

Speranțele opoziției se leagă de puciștii din partid, dar această opoziție internă este puternică doar în mass-media, când s-a ajuns la vot Dragnea a câștigat fără drept de apel. Acum se încearcă reîncălzirea luptei interne dar acest meci a fost tranșat destul de ferm la ultimul CExN.

În ciuda criticilor interne și externe, Liviu Dragnea continuă să fie singura soluție viabilă pentru PSD. Niciunul dintre contestatarii săi nu se ridică la nivelul său în interiorul partidului sau în afara lui. Liviu Dragnea nu este nici pe departe cel mai iubit președinte al PSD, însă rezultatele sale îl fac un lider util iar acest lucru este ceea ce contează, de fapt, în politică.

Citește și: Dragnea lasă în suspans posibilitatea remanierii lui Toader: La ora asta nu se pune problema, dar nu știm ce se va întâmpla. OUG de amnistie nu va fi motiv

Masa critică de care unii vorbesc de la începutul anului 2017 nu a fost atinsă și cel mai probabil nu va fi atinsă nici în viitorul apropiat. Dincolo intoxicările din presă, PSD este un partid stabil care începe să producă și rezultate economice.

În acest context, este evident că CEx-ul nu va produce surprize semnificative. Toate luptele interne pentru putere, declarațiile belicoase și criticile vor rămâne în presă pentru că în interiorul PSD conteză cine produce rezultate nu cine țipă mai tare. Vor exista și după acest CEx dezamăgiți prezenți prin presă și pe la TV care se vor plânge de mersul lucrurilor dar direcția PSD va fi în continuare stabilită de Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.