Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CFR a lansat licitația pentru proiectul de modernizare a liniei de cale ferată Suceava-Pojorâta

Agerpres
cale ferata sine

CFR SA a anunțat marți că a lansat licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic de modernizare liniei de cale ferată Suceava-Pojorâta, în lungime de 85 de kilometri.

În urma modernizării căii ferate, pe această secțiune viteza maximă de circulație ar urma să crească la 160 km/h pentru trenurile de călători și la de 120 km/h pentru trenurile de marfă, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Nicușor Dan JUBILEAZĂ! Activitatea Gabrielei Firea de la primărie ar putea fi verificată: firme de audit chemate la Primăria București

„Studiul de fezabilitate și Proiectul Tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată pe subsecțiunea 3 Pojorâta-Suceava, în lungime de aproximativ 85 km, au drept scop identificarea soluției optime din punct de vedere tehnic, operațional, economic, financiar, al impactului asupra mediului.și al schimbărilor climatice”, se arată într-un comunicat al CFR SA.

Obiectivul general al contractului este modernizarea infrastructurii feroviare între Pojorâta și Suceava, pentru integrarea unui transport durabil între regiunea Centrală și Nord-Estică a țării, asigurarea dezvoltării socio-economice a zonelor traversate, îmbunătățirea competitivității economice a României și asigurarea condițiilor necesare pentru creșterea numărului de pasageri și a volumului de mărfuri transportate pe rețeaua TEN-T.

Contractul prevede și atingerea unor obiective specifice, printre care creșterea vitezei de circulație și, implicit, reducerea duratei de călătorie pe subsecțiunea analizată și pe întreaga secțiune Apahida - Suceava și îmbunătățirea condițiilor de călătorie și creșterea gradului de siguranță.

Valoarea estimată a contractului este de 42.740.987,93 RON, sursa de finanţare fiind asigurată în procent de 85% din fonduri europene nerambursabile și 15% fonduri naționale. Durata contractului este de 23 de luni. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 29 martie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.