Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CFR Călători dublează şi în acest sfârşit de săptămână compunerea anumitor trenuri, care leagă Moldova cu Bucureştiul

cfr

CFR Călători a anunţat, duminică, că dublează şi în acest sfârşit de săptămână compunerea anumitor trenuri, care leagă Moldova cu Bucureştiul, pentru adaptarea capacităţii de transport la cerinţele în creştere de trafic şi pentru a îmbunătăţi condiţiile din vagoane, încercând să utilizeze la maximum parcul limitat pe care îl are deocamdată la dispoziţie.

”Conducerea CFR Călători a decis suplimentarea numărului de locuri pe parcursul întregii săptămâni, acolo unde punctual, dispeceratul a constatat o cerere foarte mare. Volumul maxim de trafic se înregistrează însă în zilele de duminică, drept pentru care numărul de locuri a fost suplimentat şi astăzi, 2 februarie, pe rutele aglomerate din toată ţara”, se arată în comunicat.

Numai pentru trenurile care leagă principalele oraşe din Bucovina, Moldova şi Galaţi/Brăila, cu Bucureştiul, numărul de locuri a fost mărit chiar şi la 230%. Pentru 10 din trenurile Interregio care leagă Suceava (Botoşani) şi Iaşi de Bucureşti în intervalul orar 6-24, s-au adaugat astăzi înca 56 de vagoane, ceea ce înseamnă o creştere medie a capacităţii de transport la 154% faţă de capacitatea totală medie zilnică. Numărul de locuri a crescut de la aproape 2500 la 4000, la care se adaugă şi locurile din vagoanele de dormit şi cuşetă.

Citește și: Băsescu, în Parlamentul European, despre migranți: ‘Avem obligația să preluăm copii din insulele grecești în toate statele’

”Spre exemplu, trenul IR 1752 care pleacă din Suceava la ora 8:50, circulă astăzi cu 14 vagoane, faţă de 6 într-o zi obisnuită. Numărul de locuri a fost suplimentat la 220%, 940 de locuri în total. Tot la 200% au fost suplimentate locurile şi în trenul IR 1754, care circulă cu 6 vagoane în plus. Din Iaşi, trenul IR 1662 (ora 14:08) circulă astăzi cu 9 vagoane (+1 Buzău), ceea ce înseamnă o suplimentare a numărului de locuri la peste 200% faţă de o zi obisnuită”, se arată în comunicat.

Trenul IR 1574, unul din cele 5 care pleacă din Galaţi, va avea 588 de locuri şi 10 vagoane, de asemenea dublu faţă de o zi obişnuită.

”Este posibil ca până la finalul programului de circulaţie unele trenuri să atingă compunerea maxim admisă de circulaţie pe infrastructura feroviară, pentru că mai sunt în pregătire vagoane pentru a fi introduse în compunerea trenurilor, în funcţie de solicitările călătorilor noştri”, se arată în comunicat.

Totodată, se menţine suplimentarea vagoanelor şi pe Valea Prahovei la necesarul estimat în timp real din dispecerat. Cele 10 trenuri care fac legătura între Braşov şi Bucureşti, în intervalul orar 11 – 24 au fost suplimentate şi astăzi cu 24 de vagoane faţă de media zilnică de vagoane, ceea ce înseamnă o creştere a numărului de locuri la 155%, de la 3600 la peste 5600 de locuri. Astfel trenul IR 1746 care pleacă din Braşov la ora 16:51 are şi în această săptămână compunerea de 15 vagoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.