Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CFR Călători introduce 11 trenuri suplimentare la noile ore de vârf şi suspendă temporar alte 100 de trenuri de weekend

cfr

Un număr de 11 trenuri au fost introduse suplimentar, cu circulaţie zilnică, pentru a veni în sprijinul navetiştilor şi a angajaţilor companiilor cu program decalat, în timp ce alte 100 de trenuri vor fi suspendate temporar, etapizat, începând cu data de 30 martie 2020, informează CFR Călători, într-un comunicat de presă transmis, duminică, Agerpres.

"Măsuri pentru asigurarea protecţiei călătorilor pe perioada stării de urgenţă şi asigurarea mobilităţii angajaţilor din sectoarele publice sau private unde activitatea nu se poate desfăşura de la domiciliu. Pentru a veni în sprijinul călătorilor noştri, CFR Călători analizează în permanenţă cererea publicului, gradul de ocupare a trenurilor şi modul în care acestea se modifică pe anumite intervale orare şi zile ale săptămânii.

Ca urmare a deciziilor autorităţilor abilitate, pentru prevenirea răspândirii COVID-19, au fost identificate reduceri mari ale cererii pe anumite relaţii de transport, dar şi creşteri pentru anumite perioade care nu erau solicitate până acum. Astfel, anumite trenuri care circulau doar în weekend, au fost extinse la nivelul întregii săptămâni, iar pentru zilele de lucru, CFR Călători a introdus garnituri suplimentare la noile ore de vârf, pentru a veni în sprijinul navetiştilor şi a companiilor cu program decalat", se menţionează în comunicat.

Citește și: Streinu Cercel solicită convocarea CSAT: 'E momentul ca președintele României să se implice în mod direct. Nu mai avem timp'

Potrivit sursei citate, trenurile care circulă pe rute aglomerate, au numărul de locuri suplimentat, pentru a respecta regula "un loc liber, un loc ocupat".

Compania feroviară de transport face un apel la călători să nu urce în tren fără tichet de călătorie, dacă la ghişeu/casa de bilete trenul a fost închis la vânzare.

Pe lista trenurilor suplimentare introduse zilnic pentru a veni în sprijinul navetiştilor şi a angajaţilor companiilor cu program decalat se află: R 4071 (Zalău Nord - Jibou, din 16 martie), R 4076 (Jibou - Zalău Nord, din 16 martie), R 4365 (Zalău Nord - Jibou, din 16 martie), R 4705 (Dej Călători - Cluj Napoca, din 16 martie), R 546 (Bacău - Piatra Neamţ, din 20 martie), R 5466 (Piatra Neamţ - Bacău, din 20 martie), R 3533 (Braşov - Sighişoara, din 30 martie), R 4517 (Braşov - Siculeni, din 30 martie), R 4519 (Braşov - Siculeni, din 30 martie), IR 1577 (Bucureşti Nord - Galaţi, din 30 martie) şi IR 1630 (Braşov - Bucureşti Nord, din 31 martie).

Pe de altă parte, ca urmare a deciziilor Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, în vederea combaterii răspândirii infecţiei cu Covid-19, începând din data de 30 martie 2020, CFR Călători suspendă temporar circulaţia a 100 de trenuri de la sfârşit de săptămână sau alte perioade în care deplasările în interes de serviciu nu sunt necesare, iar cetăţenii trebuie să evite pe cât posibil părăsirea locuinţelor sau gospodăriilor.

Lista cu trenurile Regio şi Interregio suspendate temporar poate fi consultată pe site-ul CFR Călători.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.