Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CFR Călători introduce de miercuri vagoane modernizate în compunerea unui tren IR pe relaţia Iaşi-Timişoara

capital.ro
cfr tren milioane

CFR Călători introduce, începând de miercuri, vagoane din seria 2068 modernizate în compunerea primei garnituri a trenului IR 1765/1766 pe relaţia Iaşi - Timişoara şi retur, informează compania printr-un comunicat remis AGERPRES.

Vagoanele au fost modernizate la VFU Remarul Paşcani şi oferă pasagerilor de pe această rută condiţii de călătorie la standarde europene.

"Modernizarea unui vagon de călători constă în dotarea cu: instalaţie de climatizare (încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat); sistem de informare a pasagerilor, cu display-uri atât în interiorul vagonului, cât şi în exteriorul vagonului; cabina WC dotată cu WC vacuumatic ecologic; uşi cu acţionare electrică, cu multiple sisteme de protecţie a călătorilor la urcare şi coborâre, precum şi la deschiderile accidentale; staţie de amplificare pentru transmiterea de anunţuri făcute de către personalul de tren; bus de tren care permite transmiterea informaţiilor în lungul trenului, informaţii prioritare privind defectele accidentale apărute în parcurs; diagnoză centralizată a principalelor instalaţii ale vagonului; tablou electric complet echipat, adaptat noilor instalaţii existente pe vagon", precizează CFR Călători.

Conform companiei, în funcţie de livrările viitoare de la uzina reparatoare şi cea de-a doua garnitură de pe relaţia Iaşi - Timişoara va fi compusă în cel mai scurt timp din vagoanele modernizate seria 2068 de la uzina din Paşcani.

"Reamintim că una din priorităţile managementului companiei CFR Călători este modernizarea parcului pus la dispoziţie călătorilor şi creşterea capacităţii de preluare a traficului. Prin modernizările realizate în cursul anului 2019, CFR Călători va spori capacitatea de transport pusă la dispoziţia publicului cu peste 4000 de locuri la vagoane clasa I şi clasa II", subliniază reprezentanţii companiei.

În data de 30 octombrie 2019 CFR Călători a prezentat cele 5 tipuri de vagoane modernizate în anul 2019 la întreprinderile de profil din România, prin programul investiţional derulat din fonduri proprii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.