Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CFR Călători repune în circulaţie, gradual, trenurile de călători: Noile reguli de călătorie

cfr

CFR Călători repune în circulaţie, gradual, trenurile de călători în trafic intern şi internaţional, odată cu ieşirea din starea de urgenţă, şi anunţă noile reguli de călătorie, astfel că masca de protecţie este obligatorie, mănuşile de unică folosinţă sunt recomandate, nu vor fi vândute bilete pentru călătoria fără loc, în staţii vor avea loc, prin sondaj, filtre la urcarea în tren, iar compania recomandă cumpărarea online a biletelor de tren şi precizează că menţine regula “un loc liber, un loc ocupat” cu excepţia grupurilor care locuiesc/lucrează împreună şi care pot ocupa locuri alăturate, potrivit news.ro.

Trenurile internaţionale vor reintra în grafic, gradual, din 15 iunie 2020, în acord cu partenerii feroviari străini şi recomandările Uniunii Europene.

"Este important ca pasagerii să-şi facă rezervare din timp şi să nu mai cumpere bilet în ultimul moment, pentru a putea suplimenta în plus, în mod operativ capacitatea de transport pentru preluarea fluxurilor de călători. Recomandăm tuturor cumpărarea biletelor din timp, pentru a avea o predictibilitate a cererii, inclusiv a persoanelor care au abonamente şi autorizaţii, şi pentru a ne putea astfel dimensiona cât mai bine suplimentarea trenurilor cu vagoane la numărul de locuri solicita", a informat joi compania.

De asemenea, recomandă cumpărarea online a biletelor de tren pentru a evita manipularea banilor în numerar. Este indicată efectuarea plăţii la ghişeu cu card bancar sau telefon în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru şi respectarea unei distanţe între călători la ghişeele caselor de bilete/ birouri de informaţii.

Citește și: Lovitură! Adrian Năstase, acțiune împotriva lui Klaus Iohannis și a lui Ludovic Orban

"Facem apel la călători să nu urce în tren fără bilet în situaţia în care la casa de bilete/ghişeu li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Recomandarea este valabilă şi pentru persoanele posesoare de abonamente /autorizaţii. Nu vor fi vândute bilete pentru călătoria fără loc (în picioare). Menţionăm că în Gara de Nord Bucureşti şi în alte staţii vor avea loc, prin sondaj, filtre la urcarea în tren şi vor fi admişi la transport doar pasagerii care au bilet", a informat compania.

Persoanele care trebuie să călătorească în următoarea perioadă cu trenul sunt obligate să respecte toate prevederile autorităţilor legate de circulaţie, de prevenire şi control a virusului SARS-CoV-2, regulile de comportament şi igienă impuse de Ministerul Sănătăţii, şi este important să aibă în vedere recomandările noastre de călătorie pentru a le putea asigura un transport în condiţii de siguranţă.

"La bordul trenurilor CFR Călători, masca de protecţie este obligatorie! Mănuşile de unică folosinţă sunt recomandate. Iar la urcarea în vagoane, pasagerii vor fi îndrumaţi să păstreze distanţa între ei. Măsurile de salubrizare şi dezinfecţie a trenurilor, stabilite şi aplicate pe perioada stării de urgenţă, se menţin. Filtrele de aer ale instalaţiilor de climatizare vor fi schimbate cu o frecvenţă şi mai mare", precizează CFR Călători.

De asemenea, pentru perioada 15 mai – 1 iunie, pe anumite rute se acordă facilitatea de a circula cu abonamente Regio şi la trenurile InterRegio, pentru o distribuţie a călătorilor cât mai eficientă pe trenurile disponibile, iar unele InterRegio vor avea opriri suplimentare pentru a prelua călătorii din staţiile mai mici. În această perioadă, sistemul de rezervare a locului este extins pentru mai multe trenuri Regio.

Citește și: Banca Națională a României, anunț de ultim moment! Ce se întâmplă cu ratele românilor

Între 15 mai şi 1 iunie se va menţine regula ca personalul de tren doar să vizualizeze biletul de călătorie prezentat la control, fără să-l atingă, şi regula “un loc liber, un loc ocupat” cu excepţia grupurilor (persoane care locuiesc/lucrează împreună) care pot ocupa locuri alăturate. Se menţine suspendată posibilitatea de cumpărare a legitimaţiei de călătorie fără loc rezervat.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe www.cfrcalatori.ro; de la automatele de vânzare bilete din gări; şi dacă nu este posibil altfel, direct de la casele de bilete din gări şi distribuitori autorizaţi (agenţii de turism), unde este recomandată păstrarea distanţei de cel puţin doi metri faţă de celelalte persoane.

Compania le recomandă pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre circulaţia trenurilor la personalul nostru din staţii sau la 021.9521 – INFO CFR (trafic intern).

Cum vor circula trenurile

În prima parte a acestui program vor reintra în circulaţie, începând cu data de 16 mai, trenurile IR 1623 în relaţia Bucureşti Nord – Sibiu şi IR 1624 în relaţia Sibiu – Braşov .

Începând cu data de 17 mai 2020, IR 1751 se repune în circulaţie în relaţia Bucureşti Nord – Paşcani – Suceava, în locul trenului IR 12751 Bucureşti Nord – Bacău – Paşcani – Iaşi şi va avea în compunere grupa de vagoane pentru Botoşani (R 5583 Vereşti – Botoşani), trenul IR 1653 în relaţia Bucureşti Nord – Bacău – Suceava – Vatra Dornei Bai hc şi trenul R 2444 în relaţia Târgu Mureş – Războieni.

Începând cu data de 18 mai 2020:

IR 1654 în relaţia Vatra Dornei Băi hc – Suceava – Bacău – Bucureşti Nord

IR 1754 în relaţia Suceava – Paşcani – Bucureşti Nord şi va avea în compunere grupa de vagoane de la Botoşani (R 5582 Botoşani – Vereşti)

IR 380 în relaţia Bucureşti Nord – Paşcani – Suceava Nord, în locul trenului IR 12581 Bucureşti Nord – Paşcani – Iaşi

IR 381 în relaţia Suceava Nord – Paşcani – Bucureşti Nord, în locul trenului IR 12580 Iaşi – Paşcani – Bucureşti Nord

R 5562 în relaţia Suceava Nord – Botoşani

R 5582 în relaţia Botoşani – Vereşti

R 5583 în relaţia Vereşti – Botoşani

R 5567 în relaţia Botoşani – Suceava Nord

R 5564 în relaţia Suceava Nord – Botoşani

R 5565 în relaţia Botoşani – Suceava

IR 1551 în relaţia Bucureşti Nord – Ploieşti Sud

IR 1556 în relaţia Ploieşti Sud – Bucureşti Nord

R 5027 în relaţia Bucureşti Nord – Ploieşti Sud

R 9101 în relaţia Bucureşti Nord– Târgovişte

R 9106 în relaţia Târgovişte – Bucureşti Basarab

R 7031 în relaţia Bucureşti Nord – Urziceni

R 7036 în relaţia Urziceni – Bucureşti Nord

R 4509 în relaţia Braşov - Gheorgheni

R 4515 în relaţia Braşov - Miercurea Ciuc

R 4517 în relaţia Braşov - Siculeni

R 4519 în relaţia Braşov - Siculeni

R 4522 în relaţia Gheorgheni - Miercurea Ciuc

R 4523 în relaţia Miercurea Ciuc - Izvoru Mureşului Hm

R 4524 în relaţia Miercurea Ciuc - Băile Tuşnad Hm

R 4530 în relaţia Războieni - Târgu Mureş

R 9301 în relaţia Videle – Roşiori Nord

R 9008 în relaţia Craiova –Roşiori Nord – Bucureşti Basarab

R 9385 în relaţia Roşiori Nord – Craiova

R 9025 în relaţia Bucureşti Basarab –Piteşti

R 9477 în relaţia Piteşti – Piatra Olt

IR 1090 în relaţia Golenţi – Craiova, cu plecare din Golenţi la ora 13:05 conform graficului

R 9135 în relaţia Craiova – Băileşti

R 9138 în relaţia Băileşti – Craiova

În perioada 18 mai – 14 iunie 2020: R 11290 în relaţia Calafat – Golenţi va circula cu orar modificat, cu plecare din Calafat la ora 12:45 şi sosire în Golenţi la ora 13:00. Începând cu data de 15 iunie 2020, R 11290 şi R 11291 în relaţia Calafat – Golenţi şi retur se anulează.

Începând cu data de 19 mai 2020:

R 9024 în relaţia Piatra Olt – Bucureşti Nord

R 4525 în relaţia Băile Tuşnad Hm. - Siculeni

R 4528 în relaţia Izvoru Mureşului - Hm. Siculeni

Începând cu data de 24 mai 2020: R 9004 în relaţia Roşiori Nord – Bucureşti Basarab

Începând cu data de 1 iunie 2020:

IR 1582 în relaţia Constanţa – Bucureşti Nord

IR 1584 în relaţia Constanţa – Bucureşti Nord

IR 1559 în relaţia Bucureşti Nord – Buzău

IR 1558 în relaţia Buzău – Bucureşti Nord

IR 1681 în relaţia Bucureşti Nord – Constanţa

IR 1682 în relaţia Constanţa – Bucureşti Nord

IR 1683 în relaţia Bucureşti Nord – Constanţa

IR 1684 în relaţia Constanţa – Bucureşti Nord

R 8002 în relaţia Constanţa – Bucureşti Obor

R 8003 în relaţia Bucureşti Obor – Constanţa

R 8202 în relaţia Constanţa – Buzău

R 9026 în relaţia Piteşti – Bucureşti Nord

Restul trenurilor suspendate în timpul stării de urgenţă vor fi reintroduse în circulaţie de la data de 1 iunie 2020, listă care va fi anunţată public. Excepţie fac trenurile care nu au funcţie în această perioadă, cum sunt trenurile de navetă pentru elevi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.