Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CFR Marfă are un nou șef: A fost trimis în judecată într-un dosar

CFR Marfa

Consiliul de Administraţie al CFR Marfă l-a numit joi, în funcţia de director interimar pe Traian Preoteasa, inginer de profesie, fost director general adjunct tehnic în CFR SA, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Traian Preoteasa, de profesie inginer are o experienţă profesională de aproape 30 de ani în domeniu şi a ocupat până în prezent funcţia de director general adjunct Tehnic în cadrul CNCF CFR SA.

Citește și: Un lider PNL anunță că e pericol pentru Klaus Iohannis! Apel la români

De-alungul carierei a ocupat pe rând diverse poziţii, de la inginer stagiar în cadrul Reviziei de Vagoane Craiova (1990-1994), la director general al CNCF CFR SA (în perioada 2005-2006), director general adjunct la SNTFC CFR Călători (2005) sau consilier pe probleme feroviare al Ministrului Transporturilor (în perioada 2017-2018).

Această decizie a fost luată după ce membrii Consiliului de Administraţie au luat act şi au aprobat demisia lui Marinică Voicu din funcţia de director general la începutul săptămânii.

Citește și: DNA reacţionează în forță: Informațiile sunt false

În urmă cu puțin timp Preoteasa a informat într-o emisiune TV că a solicitat „personal” insolvența companiei CFR Marfă. El a mărturisit că gestionarul infrastructurii feroviare, CFR SA, a solicitat insolvența companiei CFR Marfă. ”Noi am solicitat, eu personal am solicitat insolvența”, a spus directorul general adjunct. Trebuie spus însă că pe rolul instanțelor nu s-a aflat un proces în care CFR SA să aibă calitatea de creditor și în care să ceară insolvența transportatorului feroviar de mărfuri.

Sursele Club Feroviar au spus că cererea a fost adresată informal ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, care însă nu a fost de acord cu aceasta.

Citește și: Un europarlamentar român dă o lovitură istorică! A fost ales

Preoteasa a criticat conducerea CFR Marfă. El spunea că această companie a pierdut 45% dintre contractele de transport în ultimii ani. „Nu a fost nicio restructurare. I-am intrebat: de ce nu vă încadrați (în costuri – n.red.)? Ei au foarte mulți oameni plătiți în afara contractelor”, spunea Preoteasa.

Preoteasa spunea că datoriile CFR Marfă către ANAF sunt cele mai periculoase și că CFR Marfă ajunge la datorii de trei miliarde de lei dacă se includ și penalitățile, accesoriile. Oficialii Ministerului Transporturilor și ai CFR SA caută modalități de redresare a companiei. Una dintre căîle menționate în urmă cu câteva săptămâni presupunea trecerea unei părți a activelor CFR Marfă la CFR SA în contul datoriilor.

Citește și: Dezvăluiri din raportul Jandarmeriei, desecretizat de ministrul Marcel Vela: Ce i-a panicat pe jandarmi la 10 august

În 2011 Traian Preoteasa a făcut parte dintr-un lot de angajați ai CFR și CNADNR (compania de drumuri și autostrăzi) trimiși în judecată în dosarul gripei aviare, însă a fost achitat în fața ultimei instanțe care a judecat cazul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.