Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CFR: Trenuri suplimentate și principiul 'un loc liber, un loc ocupat' pentru respectarea distanțării

A1.ro
tren

CFR Călători anunță că a suplimentat unele trenuri și că, pentru asigurarea distanțării sociale, aplică principiul „un loc liber, un loc ocupat”.

Potrivit unui comunicat al CFR Călători, mersul trenurilor a fost adaptat în această perioadă la condiţiile de circulație impuse prin Ordonanțele Militare și prin instituirea stării de urgenţă, pentru prevenirea răspândirii infecției cu COVID 19, conform Mediafax.

Compania anunță că asigură deplasările atât pentru navetă, cât și cele inter-regionale cu respectarea măsurilor adoptate de autorități.

Astfel, în trenuri este aplicat principiul „un loc liber, un loc ocupat”.

„Pentru asigurarea distanței sociale, în trenuri se aplică regula . Principiul se aplică şi la vagoanele de dormit şi cușetă. Măsura este luată pentru a preveni răspândirea infecției cu COVID 19 și pentru a asigura un transport în condiții de siguranță pentru pasagerii noștri și personalul propriu. Personalul de tren și mecanicii de automotor au fost instruiți să anunțe călătorii din tren prin instalațiile de sonorizare și/sau verbal referitor la păstrarea unei distanțe minime de siguranță între ei, respectiv cel puțin un loc liber între persoane. Vă recomandăm și dumneavoastră să faceți acest lucru din proprie inițiativă și atunci cândbocupați locurile, dar și atunci când urcați în trenuri. Evitați aglomerarea pe peroane, la un singur vagon sau la o singură urcare a acestuia”, au transmis reprezentanții CFR Călători.

Aceștia susțin că, la verificarea biletelor, personalul de tren nu atinge biletele și îi îndrumă pe călători către locurile libere pentru a respecta distanța în trenurile fără regim de rezervare.

CFR Călători anunță că a suplimentat și suplimentează capacitatea de transport cu vagoane clasă, iar pe perioada sărbătorilor pascale și pentru vagoane de dormit și cușetă, pentru a asigura mai mult spațiu între călători și pentru evitarea aglomerării trenurilor.

De asemenea, compania recomandă cumpărarea online a biletelor de tren sau plata cu card bancar sau telefon la ghișeu.

Pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, CFR Călători dezinfectează vagoanele înainte de fiecare cursă în revizii/depouri, iar personalul din tren este dotat cu un kit de materiale dezinfectante.

„În această perioadă dificilă, trenul rămâne mijlocul de transport cel mai potrivit pentru asigurarea distanței sociale. Datorită spațiilor interioare generoase pe care le oferă vehiculele feroviare, am constatat o reorientare a călătorilor, care renunță la alte moduri de transport și preferă calea ferată. În consecință am luat la CFR Călători măsuri suplimentare pentru a proteja sănătatea pasagerilor și a personalului nostru. În afara acțiunilor întreprinse pentru igienizare și protecție individuală am creat și un sistem pentru evitarea în cât mai mare măsură a aglomerărilor. Astfel, pe rutele solicitate intens, trenurile pleacă din stațiile de formare cu vagoane suplimentare. Decizia de a suplimenta se ia în funcție de media numărului de călători din perioadele similare precedente. Gradul de ocupare este însă permanent monitorizat pentru trenurile cu sisteme de rezervare și sunt alocate vagoane și atunci când gradul de ocupare în timp real o impune”, a declarat Dan M. Costescu, directorul general al CFR Călători.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.