Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Changpeng Zhao, fostul CEO al Binance, patru luni de închisoare pentru spălare de bani. Bursa cripto va plăti o sumă uriașă de bani drept despăgubire

bm.ge
binance Changpeng Zhao

Un judecător federal l-a condamnat pe fostul CEO al Binance, Changpeng „CZ” Zhao, la patru luni de închisoare pentru încălcarea legilor SUA privind spălarea banilor.

Într-o audiere din 30 aprilie la Tribunalul Districtual SUA pentru Districtul de Vest din Washington, judecătorul Richard Jones l-a condamnat pe Zhao la patru luni de închisoare, conform cointelegraph.com.

Potrivit rapoartelor din sala de judecată, judecătorul Jones a spus că nu există dovezi că Zhao „a fost vreodată informat” cu privire la anumite activități ilegale la Binance, respingând cererea procurorilor de a mări pedeapsa de la 18 luni la trei ani. În argumentele finale, avocații guvernului au sugerat că abordarea lui CZ la Binance a fost aceea de a cere iertare mai degrabă decât permisiunea și nu ar trebui să i se permită să profite de pe urma acțiunilor sale.

Încarcerarea este necesară pentru a reflecta gravitatea infracțiunii

„Încarcerarea este necesară pentru a reflecta gravitatea infracțiunii”, a declarat Kevin Mosley pentru acuzare, adăugând mai târziu: „O sentință de probă aici îi va stimula pe alții să încalce legea și să o facă la cea mai mare scară posibilă”.

Avocații lui Zhao au făcut referire la informații din documentele prezentate instanței, dar pecetluite publicului, ca un „factor convingător” pe care judecătorul să-l ia în considerare la pronunțare. Echipa sa juridică a susținut că judecătorul Jones ar putea impune probațiune pentru mai puțin de șase luni, susținând că averea lui l-ar putea face o țintă în închisoare.

Înainte de a fi condamnat, CZ și-a cerut scuze pentru acțiunile sale și a spus că „a avut mult timp liniștit singur pentru a gândi și a reflecta”. El a adăugat că și-a acceptat responsabilitatea pentru eșecul Binance de a implementa un program eficient AML.

Bursa cripto a fost de acord să plătească 4,3 miliarde de dolari

Zhao a demisionat din funcția de CEO al Binance și a pledat vinovat de acuzația de infracțiune, ca parte a unui acord cu autoritățile americane, în care bursa cripto a fost de acord să plătească 4,3 miliarde de dolari pentru „acțiuni civile de aplicare a reglementărilor”. Acordul nu a afectat un proces civil în curs de desfășurare cu Binance, Binance.US și CZ depus de Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA în iunie 2023.

După ce a demisionat din funcția de CEO în noiembrie, CZ a spus că intenționează să „rămînă departe de Twitter” și nu a comentat public cazul penal. În martie, a lansat Giggle Academy, un proiect educațional legat de cripto și blockchain pentru tineri. Richard Teng, fostul șef al piețelor regionale al Binance, a devenit CEO după plecarea lui Zhao.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.