Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Charles Leclerc, Ferrari, a câștigat Marele Premiu al Australiei, a treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Lewis Hamilton doar pe 4

www.formula1.com
charles leclerc

Pilotul monegasc al echipei Ferrari, Charles Leclerc, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Australiei, a treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de mexicanul Sergio Perez (Red Bull) şi de britanicul George Russell (Mercedes), conform news.ro.

Campionul mondial Max Verstappen a abandonat din cauza unei defecţiuni tehnice, în turul 39/58, când era pe locul 2. Acesta este al doilea abandon al pilotului olandez al echipei Red Bull în acest sezon.

Pe locul al patrulea s-a clasat septuplul campion mondial Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes), urmat de piloţii McLaren-Mercedes, în ordinea Lando Norris (Marea Britanie - Daniel Ricciardo (Australia).

Pe locurile 7-10 au trecut linia de sosire Esteban Ocon (Franţa/Alpine), Valtteri Bottas (Finlanda/Haas), Pierre Gasly (Franţa/Alpha Tauri) şi Alexander Albon (Thailanda/Australia).

Pentru Leclerc, plecat din pole-position, care a condus cursa din primul până în ultimul tur, aceasta este a patra victorie din carieră, a doua din acest an.

Coechipierul său, spaniolul Carlos Sainz, a abandonat în turul al treilea.

La Malbourne Park s-a înregistrat o audienţă de aproape 420.000 de spectatori în acest week-end, un record atât în Formula 1, cât şi în sportul australian.

În clasamentul general, Leclerc este lider, cu 71 de puncte, el fiind urmat de Russell, cu 37 de puncte, Sainz, 33 de puncte, Perez, 30, Hamilton, 28, şi Verstappen, 25.

La constructori, Ferrari a acumulat 104 puncte şi este pe primul loc. Mercedes este pe locul 2, cu 65 de puncte, iar Red Bull, pe locul 3, cu 55 de puncte.

Următoarea etapă, Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, va avea loc la 24 aprilie, la Imola.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.