Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Charles Michel: 'Trebuie să ne asigurăm că Putin va fi învins'

BBC
Charles Michel

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat la CNN că victoria împotriva Rusiei devine o chestiune de securitate „pentru viitorul Europei şi pentru viitorul lumii”.

”Trebuie să ne asigurăm că Putin va fi învins. Trebuie să fie obiectivul nostru comun”, a subliniat el. ”Aceasta este o chestiune de securitate, pentru viitorul Europei şi pentru viitorul lumii”, a continuat oficialul UE.

Michel a spus că a vorbit cu Zelenski şi preşedintele rus în repetate rânduri de când Rusia a invadat Ucraina, în speranţa că îi va ajuta să ajungă la ”o încetare a focului şi să facă posibilă o cale sinceră pentru a negocia”. ”Este extrem de dificil, pentru că nu suntem siguri că guvernul rus este sincer... Nu suntem naivi, credem că încearcă să atace armata pentru a-şi consolida poziţiile în ceea ce priveşte negocierile”, a menţionat Michel.

”Dar, pe de altă parte, trebuie să schimbăm echilibrul de putere pentru a oferi preşedintelui Zelenski o poziţie mai bună în acele negocieri directe cu Rusia”, a mai spus preşedintele Consiliului European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.