Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Charles Michel: UE este mai afectată decât Statele Unite de impactul conflictului din Ucraina

pubaffairsbruxelles.eu
UE

Uniunea Europeană este mai afectată decât Statele Unite de efectele generate de invazia militară rusă în Ucraina, a afirmat vineri, la Kiev, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Mediafax.

Referindu-se la faptul că Uniunea Europeană a oferit Ucrainei asistenţă în materie de securitate mai redusă decât Statele Unite, Charles Michel a evocat costurile economice şi umanitare uriaşe suportate de ţările europene.

"Noi asumăm un preţ economic mult mai mare decât Statele Unite, care sunt exportator de resurse energetice", a afirmat Charles Michel, aflat la Kiev împreună cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru summitul UE-Ucraina.

Preşedintele Consiliului European a explicat că statele membre UE se confruntă cu sarcina primirii a milioane de refugiaţi ucraineni. Uniunea Europeană şi Statele Unite sunt "aproape la egalitate în privinţa resurselor financiare mobilizate", a subliniat Charles Michel, citat de cotidianul Le Monde.

Până acum, de la începerea invaziei militare ruse, Uniunea Europeană a oferit Ucrainei asistenţă militară în valoare totală de 3,6 miliarde de euro (3,9 miliarde dolari), în timp ce Statele Unite au mobilizat resurse în valoare de 27,2 miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.