Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chelaru (AUR): Fenomenul consumului de droguri - un cataclism social

Inquam Photos / George Calin
Camera Deputatilor plen

Deputatul AUR Mircia Chelaru a declarat, marţi, în plen, la Ora Guvernului, că fenomenul consumului de droguri reprezintă "un cataclism social", "o ameninţare catastrofală la securitatea biologică a naţiunii", menţionând că "România de astăzi este rezultatul acumulării defectelor unor politici publice dezastruoase practicate de guvernări succesive".

"Domnule ministru, pe de o parte, înfiorat de criticile unora, pe de altă parte, îngrijorat de osanalele altora, am ajuns la concluzia că totuşi este o răfuială între vechi prieteni. În sensul acesta, pe locul pe care staţi, am încercat să depersonalizez pur şi simplu omul, pe locul acela acum putea să fie, din literatură, până şi Nicoară Potcoavă sau Lică Sămădău, situaţia ar fi fost aceeaşi. De ce domnilor? Pentru că România de astăzi este rezultatul acumulării defectelor unor politici publice dezastruoase practicate de guvernări succesive. Aceste guvernări succesive, eu, personal, le acuz încârdăşire cu clanurile statului subversiv. Pentru că ceea ce se întâmplă în România de astăzi, se practică o subversiune care duce la prăbuşirea autorităţii şi valorii instituţionale ale statului român", a afirmat Chelaru, în şedinţa Camerei Deputaţilor la care a participat ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

El a mai susţinut că "infrastructura instituţională de protecţie şi de ripostă este deja debilă şi descalificată", menţionând că aceasta "este specifică statului recunoscut de preşedinte ca stat eşuat".

Chelaru a spus că, în acest context, nu sunt "prea multe acuze" de adus ministrului Predoiu.

"Iată de ce am fost atent la ideea că acest consum de droguri unii îl transformă deja într-un fenomen. Nu, domnule ministru, nu, dragi colegi, este un cataclism social, este o ameninţare catastrofală la securitatea biologică a naţiunii. Şi cred că la asta s-a gândit domnul preşedinte când a intenţionat să convoace Consiliul Suprem de Apărare.

El a mai spus că măsurile expuse de ministru sunt aplicabile, "plecând de la prezumţia de credinţă".

"Domnule ministru, din păcate, măsurile le tratez ca pe nişte îndiguiri în faţa unui tsunami necruţător. Şi ştim de ce, aş putea chiar merge la o anumită trimitere de proverb: butoiul pe care îl aveţi are prea multe găuri, iar dumneavoastră prea puţine dopuri. Cauzele nu le găsim numai la insuficienţa unor acţiuni deloc specifice, ci a întregii societăţi care este în devălmăşie", a adăugat Chelaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.