Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chelsea Manning, furnizoarea Wikileaks, a intrat în greva foamei

WikiLeaks

Chelsea Manning, analista de informaţii condamnată la 35 de ani de închisoare după ce a furnizat site-ului de internet Wikileaks mii de documente militare americane secrete, a anunţat vineri că se află în greva foamei, transmite DPA. 

Într-un mesaj postat în reţeaua Twitter, Manning a scris: "Am cerut ajutor. Nu l-am primit. Am nevoie de ajutor". Într-o declaraţie scrisă pe propriul site de internet, chelseamanning.org, ea a cerut asigurări în scris de la armata SUA că va beneficia de "toate recomandările medicale prescrise pentru disforie sexuală". 

Chelsea Elisabeth Manning (la naştere Bradley Edward Manning, de sex masculin) s-a declarat femeie în 2013. O instanţă civilă i-a acceptat în 2014 o cerere în acest sens, dar armata a anunţat că va schimba doar documentele, dar va continua să îl considere pe soldatul Manning drept bărbat. Diagnosticul de disforie sexuală a fost confirmat de medici ai armatei. 

"Începând de la ora 12.01 am ora de vară din centrul Statelor Unite, în data de 9 septembrie 2016, şi până când voi beneficia de standarde minime de demnitate, respect şi umanitate, voi refuza să îmi tund sau scurtez de bunăvoie părul în orice mod, să consum de bunăvoie orice aliment sau băutură, în afară de apă şi de medicamente prescrise în prezent, şi să mă conformez cu orice reguli, reglementări, legi şi ordine care nu sunt legate de cele două chestiuni menţionate", a scris deţinuta în vârstă de 28 de ani. 

Ea a cerut de asemenea şi încetarea a ceea ce a numit "intimidare cu ajutorul înaltei tehnologii" şi a menţionat "observarea administrativă permanentă, intenţionată şi cu exces de zel din partea oficialităţilor penitenciare şi militare". 

Manning a fost condamnată în 2013 pentru spionaj, după ce şi-a însuşit documente secrete în timpul unei misiuni în Irak în ianuarie 2010. Ea îşi ispăşeşte pedeapsa în închisoarea militară Fort Leavenworth din statul Texas şi a făcut în mai un apel împotriva condamnării, pe care a apreciat-o drept "evident injustă şi fără precedent", cerând reducerea ei de la 35 la 10 ani. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.