Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cheltuieli duble cu serviciile medicale în comparaţie cu încasările, potrivit conducerii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate

Fundația Superbet
ambulanta

Valoarea cheltuielilor cu serviciile medicale este dublă faţă de cea a încasărilor, a informat, marţi, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Maramureş, Carmen Prodan, potrivit Agerpres.

"Din acest an se reflectă în partea de venituri şi subvenţiile, subvenţii pe care le primim pentru echilibrarea deficitului fondului, veniturile au crescut cu 50% faţă de anul trecut, dar, în raport cu cheltuielile, reprezintă jumătate din cât are nevoie acest judeţ pentru a funcţiona la parametri optimi. Avem situaţia plătitorilor - 123.000 plătesc, iar restul sunt persoane scutite de la plata contribuţiei sociale de sănătate, conform legii. Şi atunci, la nivelul acesta de plătitori şi cuantumul contribuţiei evident că nu putem fi un judeţ similar judeţelor Prahova sau Constanţa", a spus Carmen Prodan.

Ea a precizat că veniturile încasate la data de 30 iunie 2022 au fost în sumă de 337.209,64 mii lei, la acestea adăugându-se veniturile aferente sumelor deduse de angajatori pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale raportate de ANAF, în sumă de 44,68 mii lei, rezultând un total de 337.254,32 mii lei, cu un procent de realizare de 95,29% faţă de prevederile bugetare aprobate, în suma de 353.926,03 mii lei.

Începând cu luna martie 2022 s-a procedat la transferarea către casele judeţene a subvenţiilor încasate de către CNAS de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii.

"În evidenţa contabilă a CJAS Maramureş s-au înregistrat, începând cu această dată, subvenţii primate de bugetul FNUASS pentru echilibrare în sumă de 85.351,15 mii lei şi subvenţii alocate bugetului FNUASS pentru acoperirea deficitului rezultat din aplicarea prevederilor legale referitoare la concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate în sumă de 27.065,80 mii lei", a mai precizat Carmen Prodan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.