Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chemoembolizarea, tratament paliativ pentru cancerele hepatice inoperabile

Chemoembolizarea este un tratament paliativ adresat tumorilor de la nivelul ficatului. Se adresează atât tumorilor cu origine hepatică, cât și celor care au metastazat la nivelul ficatului, de la alte organe. Chemoembolizarea se poate practica singură sau împreună cu alte tipuri de tratament pentru cancer (chimioterapie, radioterapie).

Chemoembolizarea cu microsfere absorbabile este o metodă de tratament minim invaziv, din sfera radiologiei intervenționale, ce presupune injectarea unor microsfere încărcate cu substanțe chimioterapice în arterele din ficat. Astfel, chimoterapia este livrată direct la nivelul tumorii hepatice. Artera este apoi „blocată” (embolizare) pentru a opri fluxul sanguin care alimentează țesutul tumoral.

Prin această procedură, se realizează:

  • Privarea de oxigen și nutrienți a țesutului tumoral;
  • Administrarea unei doze mari de chimioterapice direct la nivelul tumorii, doză care nu ar putea fi administrată intravenos, dată fiind toxicitatea tratamentului;
  • Prin întreruperea circulației de la nivelul tumorii, substanțele administrate local rămân active timp de până la o lună;
  • Efectele secundare sunt mai puține și mai ușoare, întrucât substanțele administrate rămân la nivelul ficatului și nu ajung în circulația generală.

Primele intervenții de chemoembolizare hepatică cu microsfere absorbabile au fost realizate în premieră, la Spitalul Clinic Sanador, în 2012, de Conf. Dr. Bogdan Popa. Din 2012 până în prezent au fost efectuate 1.700 de proceduri. Spitalul Clinic Sanador este singurul centru de excelență în chemoembolizare hepatică cu microsfere absorbabile din Europa Centrală și de Sud-Est, această certificare fiind o recunoaștere a faptului ca intervențiile sunt realizate conform protocoalelor internaționale.

Intră în acest articol și vezi care sunt principalele avantaje ale acestei tehnici și cum se realizează ea.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.