Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CHETĂ în Timișoara, viitoare Capitală Culturală Europeană - Se strâng bani pentru repararea acoperișului Memorialului Revoluției:Când plouă,stăm cu găleți

AP
bani

O asociație culturală a inițiat un proiect în cadrul căruia încurajează oamenii să doneze bani pentru repararea acoperișului Memorialului Revoluției din Timișoara, care funcționează într-o clădire veche, astfel că plouă înăuntru, fiind necesară o sumă de aproximativ 500.000 de euro, potrivit Mediafax.

Președintele Asociației Culturale Contrasens, Dana Sarmeș, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că timp de o lună, până în data de 20 noiembrie, se va derula proiectul de artă “MAD(e) in Romania”. În cadrul evenimentelor care vor avea loc, vizitatorii vor fi încurajați să doneze sume de bani care vor merge în conturile Memorialului Revoluției din Timișoara, cu scopul reparării acoperișului, aflat într-o stare avansată de degradare.

“Acoperișul Memorialului Revoluției este foarte afectat. Noi facem un proiect de artă și mediatizăm situația de acolo, fondurile fiind strânse de Memorialul Revoluției. În proiect sunt implicați artiști importanți, iar în cadrul evenimentul pe care le vom organiza, îi vom încuraja pe vizitatori să doneze pentru repararea acoperișului. Acoperișul trebuie reparat pentru că este vechi, plouă în interior. Acolo se găsește un patrimoniu material adunat de aproape 30 de ani. Noi vom organiza și o minilicitație de artă, iar banii vor rămâne Memorialului Revoluției”, a afirmat Dana Sarmeș.

Președintele Memorialului Revoluției din Timișoara, Traian Orban, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că suma necesară reparării acoperișului se ridică la aproximativ 500.000 de euro.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, o nouă ieșire FURTUNOASĂ: E cea mai mare calamitate din 1990 încoace .

 

“Când plouă, stăm cu gălețile în pod. Le golim și le punem la loc. Am primit clădirea în anul 2012, dar de la preluarea clădirii, fostă cazarmă, nu am mai primit bani pentru refacerea ei, ci doar pentru buna funcționare a Memorialului Revoluției. Tot timpul a plouat înăuntru. La început mai puțin, dar acum avem probleme serioase și trebuie reparat, sunt țigle vechi. Și ferestrele sunt vechi. Cred că suma necesară pentru repararea acoperișului ar fi de 500.000 de euro, dat jos acoperișul și realizat altul, trebuie și izolat. Este imperios necesar să reparăm acoperișul. Au loc infiltrații și se poate deteriora arhiva. Tot ce am reparat la primul etaj este în pericol de a fi deteriorat. Aici se află singurul patrimoniu despre Revoluția din România, este singurul Memorial al Revoluției din România. Inițiatorii proiectului sunt niște oameni cu suflet care doresc să ne ajute. Mai rămân decidenții politici să se sensibilizeze”, a afirmat Traian Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.