Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chiar dacă nu e boxer, Nicușor Dan a fost campionul mobilizării pentru refugiați

nicusor dan

Tot mai multe mulțumiri vin pe adresa Primăriei Capitalei, mai ales după concertul de fundraising organizat în parteneriat cu Saga Festival, Pro TV și Kiss FM, pentru modul extraordinar de mobilizare al PMB în toată perioada de criză declanșată de războiul din Ucraina.

Deși la începutul războiului, pe rețelele de socializare, Nicușor Dan era pe alocuri ironizat că nu e luptător și boxer ca primarul ucrainean Klitschko, acesta a reușit să mobilizeze instituția pe care o conduce pentru a-i sprijini pe cetățenii din Ucraina afectați de război ca un bun organizator. În nici trei săptămâni de la începutul agresiunii militare a Federației Ruse, Primarul General a pus în aplicare mai multe măsuri pentru primirea refugiaților.

Întregul efort de până acum a culminat cu un concert de caritate extraordinar, WeAreOne, care a avut loc sâmbătă, 12 martie, pe Arena Națională. Evenimentul, organizat de Primăria Municipiului București, SAGA Festival, PRO TV şi KISS FM a fost susținut de artiști români și internaționali și a avut ca scop ajutorarea cetățenilor ucraineni.

Potrivit anunțului preliminar făcut de Nicușor Dan, au fost strânse fonduri de peste 750 de mii de euro, fapt care plasează concertul de sâmbătă printre cele mai importante evenimente de caritate din România. Întreaga sumă obținută în urma evenimentului va fi donată Ucrainei prin intermediul organizației Crucea Roșie Română.

Acțiuni de susținere a Ucrainei

Primăria Municipiului București a fost alături de Ucraina încă din primele zile ale invaziei Federației Ruse în această țară. Înainte de toate, ajutorul PMB a avut în vedere cazarea, hrana, asistența medicală și îndrumarea oferită persoanelor refugiate.

Astfel, începând din 26 februarie, în Gara de Nord a fost deschis un Punct de Informare şi Coordonare care  funcționează nonstop. Până în prezent, prin intermediul acestui punct au primit asistență din partea DGASMB peste 11.000 de refugiați din Ucraina.

Complementar, PMB a pus la dispoziție peste 6 mii de locuri de cazare pentru refugiații din Ucraina, inclusiv spațiul de la Romexpo unde au fost duse deja 2.000 de paturi de campanie. Totodată, Primăria Capitalei a deschis Centre de zi destinate copiilor de refugiați.

De asemenea, Primăria Capitalei a deschis trei centre de colectare a donațiilor pentru toți cei care vor să ajute. Până acum au fost colectate mai bine de 160 de tone de donații, acestea fiind sortate și centralizate  de către angajații PROEDUS și elevii voluntari înscriși în programul „Voluntar PROEDUS 2.0” din cadrul Primăriei Municipiului București.

Totodată, Consiliul General a aprobat, la propunerea Primarului Capitalei, un protocol între PMB și Crucea Roșie Română, prin intermediul căruia Ucrainei îi vor fi oferite medicamente și materiale sanitare în valoare de circa 1 milion de euro.

Mai trebuie spus că o bună parte a acestor acțiuni au fost coordonate cu Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ucrainei în România, Paun Rohovei și cu Primăria Kiev, astfel încât măsurile de sprijin adoptate de Primăria Capitalei și Nicușor Dan să fie cât mai țintite și mai eficiente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.