Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chile a expulzat peste 130 de migranţi spre alte ţări latino-americane într-o singură zi

chile

Chile a expulzat peste 130 de migranţi spre alte ţări latino-americane, după ce aceştia au sosit în nordul teritoriului chilian, a anunţat miercuri Ministerul de Interne al Chile, informează dpa potrivit Agerpres.

Forţele aeriene chiliene au transportat 86 de migranţi înapoi în Columbia şi Venezuela, în timp ce alte 52 de persoane au fost trimise cu autobuzele în Peru şi Bolivia.

"Este pentru prima dată când am expulzat atât de multe persoane într-o singură zi", a declarat ministrul chilian al afacerilor interne Rodrigo Delgado. "Aceste este un semnal pentru toţi cei care se gândesc să intre ilegal în ţara noastră: soarta lor va fi expulzarea", a adăugat el.

După opt ani, România a ignorat invitaţia Chinei. Victor Ponta: 'Nimeni nu ne-a cerut să purtăm războaie comerciale absurde'

Aceste expulzări intervin după ce în jur de 1.600 de migranţi au sosit în micul oraş Colchane, la graniţă cu Bolivia. Oamenii stau în timpul nopţii pe străzi şi în pieţe, iar autorităţile locale atenţionează cu privire la o iminentă catastrofă umanitară.

Majoritatea migranţilor sunt venezueleni care au fugit în Peru pentru a scăpa de criza economică şi politică din ţara lor. Însă, de când Peru a fost grav afectată economic din cauza pandemiei, migranţii au ales să se mute în Chile prin Bolivia.

Opoziţia venezueleană a criticat aceste deportări, subliniind că ele nu respectă acordurile internaţionale privind protecţia refugiaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.