Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chile dorește să obțină anchetarea Venezuelei pentru crime împotriva umanității

stirileprotv.ro
protest venezuela

Preşedintele chilian Sebastian Pinera face demersuri pe lângă oficiali germani pentru a obţine sprijin pentru eforturile a şase ţări americane de a convinge Curtea Penală Internaţională (CPI) să lanseze o anchetă asupra presupuselor crime împotriva umanităţii din Venezuela, transmite dpa preluată de Agerpres.

''Nu există nicio democraţie în Venezuela, este dictatură'', a declarat Pinera într-un interviu acordat vineri la Hamburg agenţiei de presă germane. El a subliniat, însă, că intervenţia militară pentru reinstaurarea democraţiei în Venezuela nu este o idee bună.

Pinera a adăugat că a discutat despre această iniţiativă cu cancelarul german Angela Merkel în urmă cu câteva zile, la Berlin. ''Am dori să avem şi sprijinul Germaniei'', a insistat el.

Iniţiativa susţinută de Argentina, Canada, Chile, Columbia, Paraguay şi Peru este primul caz în care mai multe ţări depun o plângere împotriva altui stat la tribunalul de la Haga.

Potrivit acestei cereri, care a fost prezentată în Adunarea Generală a ONU la New York, în Venezuela au fost comise crime împotriva umanităţii începând cu data de 12 februarie 2014, atunci când au izbucnit proteste contra guvernului preşedintelui Nicolas Maduro.

Documentul se referă la rapoartele Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, ale Comisiei Interamericane pentru Drepturile Omului şi ale avocaţilor internaţional care au denunţat cazuri de tortură şi execuţii extrajudiciare în Venezuela.

Argentina, Chile, Columbia, Paraguay şi Peru au primit deja pe teritoriul lor un număr mare de venezueleni care încearcă să scape de criza economică şi politică din ţara lor. Numai Columbia găzduieşte în prezent aproape 1 milion de venezueleni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.