Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chimenul negru e eficient împotriva Covid-19 (STUDIU)

Oamenii de știință de la Universitatea de Tehnologie din Sydney (UTS) obișnuiau să ofere tratament COVID-19 un ingredient activ al plantei Nigella Sativa (cunoscută sub numele de Nigella sativa, chimen negru, korinadr roman, kalindzhi), au spus într-o declarație reprezentanții universității.

Se remarcă faptul că semințele de Nigella Sativa au fost folosite de secole ca remediu tradițional pentru o varietate de boli, inclusiv inflamații și infecții. Potrivit oamenilor de știință, ca urmare a studiilor, există dovezi din ce în ce mai mari că timochinona, ingredientul activ din Nigella Sativa, se poate „lipi” de proteina vârf a virusului SARS-CoV-2 și o poate preveni să provoace infecții pulmonare.

„De asemenea, poate bloca„ furtuna de citokine (n.r.: citokinele sunt molecule de natură proteică ce transmit informații între celule diferite. Au rolul important de a transmite informații între celulele sistemului imunitar - leucocitele. Citokinele intervin și în mecanismele inflamației și în apărarea contra agenților infecțioși, în apărarea antitumorală, în șocul septic) care afectează pacienții grav bolnavi spitalizați cu COVID-19”, a declarat co-autorul studiului, profesorul Caniz Fatima Shad.

Timochinona a fost studiată în detaliu în laboratoare, inclusiv la animale. Aceste studii au arătat că substanța poate influența pozitiv sistemul nostru imunitar prin prevenirea eliberării de substanțe chimice pro-inflamatorii, cum ar fi interleukinele (un grup de citokine sintetizate în principal de celule albe din sânge; fac parte din sistemul imunitar).

Acest lucru oferă timochinonei un rol potențial în tratamentul afecțiunilor alergice, cum ar fi astmul, eczemele, artrita, inclusiv reumatoidele și osteoartrita și, eventual, chiar și scleroza multiplă.

Se clarifică faptul că un obstacol în calea utilizării Nigella Sativa ca agent terapeutic este absorbția sa slabă naturală în tractul gastro-intestinal, dar cu ajutorul nanotehnologiei este posibilă depășirea acestei bariere.

De asemenea, Nigella Sativa s-a dovedit a fi eficientă în laborator în uciderea bacteriilor precum Staphylococcus aureus, care pot provoca o serie de infecții ușoare și severe la contactul cu pielea și viruși, inclusiv gripa.

Studiul nu este prima încercare de a adapta medicamentele pe bază de plante pentru a trata infecția cu coronavirus. Anterior, o echipă internațională de oameni de știință afiliați la instituții din Danemarca, Germania și Hong Kong a constatat că unele extracte din planta artemisia annua (pelin anual) sunt active împotriva virusului SARS-CoV-2. Grupul a testat trei extracte de pelin pentru modul în care au tratat SARS-CoV-2 în țesutul pulmonar uman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.