Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China a condamnat la moarte un cetăţean canadian acuzat de trafic cu droguri

politie china

Un tribunal din China a condamnat luni la pedeapsa cu moartea un cetăţean canadian acuzat de trafic cu droguri, transmit AFP, Reuters şi Xinhua, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Incredibil! Spitalele impun ‘taxa pentru mame’- Iată care este cauza

Decizia, care vine după ce canadianul a fost condamnat în primă instanţă, în noiembrie anul trecut, la 15 ani de închisoare, este de natură să aprofundeze criza diplomatică dintre Beijing şi Ottawa generată de arestarea, în decembrie, în Canada a unei înalte responsabile a gigantului chinez al telecomunicaţiilor Huawei, Meng Wanzhou, urmată de arestarea de către autorităţile chineze a doi canadieni acuzaţi că au pus în pericol securitatea statului.

Robert Lloyd Schellenberg, în vârstă de 36 de ani, şi-a susţinut luni nevinovăţia în faţa magistraţilor de la tribunalul popular din Dalian, provincia nord-estică Liaoning.

Un comunicat al instanţei precizează că Schellenberg a fost implicat în trafic internaţional organizat de droguri şi are dreptul să conteste decizia de luni în termen de 10 zile.

Potrivit France Presse, procurorii chinezi au indicat că acesta făcea parte dintr-o reţea internaţională care intenţiona să trimită în Australia 222 kilograme de metamfetamină.

Autorităţile chineze au mai executat cetăţeni străini condamnaţi pentru infracţiuni legate de traficul de droguri. În 2014, un japonez a fost condamnat la moarte pentru astfel de infracţiuni, iar în 2013 autorităţile chineze au condamnat de asemenea la pedeapsa capitală un traficant filipinez, ignorând cererea Manilei de a-i cruţa viaţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.