Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China a cucerit 201 de medalii de aur la Jocurile Asiatice de la Hangzhou, dominând competiția

theglobeandmail.com
china

China şi-a confirmat statutul de cea mai mare putere sportivă a Asiei după ce a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii al Jocurilor Asiatice pe care le-a organizat până duminică la Hangzhou, cu 201 medalii de aur.

China a cucerit 383 de medalii, dintre care 201 de aur, la competiţia care a reunit 12.400 de sportivi din 45 de ţări şi teritorii şi disputată cu un an mai târziu din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit Agerpres.

În clasamentul pe medalii al competiţiei asiatice, China a ocupat primul loc (201-111-71), urmată la mare distanţă de Japonia (52-67-69), Coreea de Sud (42-59-89), India (28-38-41), Uzbekistan (22-18-31) etc. Coreea de Nord, care a lipsit de la JO de la Tokyo 2021 şi JO 2022 de la Beijing, a ocupat locul zece (11-18-10).

Înotătorii chinezi au strălucit mai ales la înot, câştigând 28 din cele 41 de titluri, întrecând Japonia, care devansase China la precedenta ediţie de la Jakarta, din 2018.

Zhang Yufei (fluture) şi Qin Haiyang (bras) au strălucit, cu 11 medalii de aur cucerite în total, fiind aleşi cei mai buni sportivi ai Jocurilor Asiatice.

Chinezul Pan Zhanle, 19 ani, se anunţă unul dintre favoriţii la medalia olimpică de aur, de la Paris, în proba de 100 m liber, după ce a înotat în ritm de record mondial în proba de 4x100 m mixt.

China, cu 201 medalii de aur, a doborât recordul anterior (199), stabilit la Jocurile Asiatice din 2010 de la Guangzhou.

În finala turneului de fotbal, Coreea de Sud, condusă de Lee Kang-in (PSG), s-a impus cu 2-1 în faţa Japoniei.

La atletism, qatarianul Mutaz Barshim a câştigat a treia sa medalie de aur la înălţime la Jocurile Asiatice, în timp ce indianul Neeraj Chopra, campion olimpic şi mondial, s-a impus la aruncarea suliţei.

Şapte sportivi au fost depistaţi pozitiv la Jocurile Asiatice, inclusiv un vicecampion la kureş, turkmenul Tejen Tejenov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.