Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China a înregistrat cea mai călduroasă lună august din istoria măsurătorilor meteorologice

stockandland.com.au
canicula val de caldura vara

China a înregistrat în 2022 cea mai călduroasă lună august de la debutul măsurătorilor meteorologice, în 1961, a anunţat marţi postul public de televiziune CCTV, după mai multe săptămâni de caniculă neobişnuit de lungă pentru această ţară, informează AFP.

Luna trecută, temperatura medie în China a fost de 22,4 grade Celsius, cu 1,2 grade Celsius mai ridicată decât precedentul record istoric, a relatat CCTV, citând serviciile meteorologice.

Valurile de căldură din mijlocul verii nu sunt neobişnuite în China în special în vestul arid şi în sudul ţării, potrivit Agerpres.

Însă gigantul asiatic se confruntă anul acesta cu condiţii meteorologice extreme, exacerbate de schimbările climatice, potrivit oamenilor de ştiinţă.

Circa 267 de staţii meteo de pe întreg teritoriul ţării au înregistrat de asemenea recorduri de temperatură luna trecută, potrivit CCTV.

August s-a aflat totodată pe locul al treilea în topul celor mai secetoase luni înregistrate vreodată în China, cu precipitaţii medii sub 23,1% în comparaţie cu cele înregistrate în mod obişnuit.

Vara aceasta, ''numărul zilelor de căldură puternică a fost anormal de ridicat'', au precizat serviciile meteorologice pentru postul de televiziune, precizând că se vor face simţite în continuare consecinţele.

În mai multe provincii, temperaturile au depăşit 40 de grade Celsius în ultimele săptămâni, ceea ce a dus la folosirea aproape sistematică a aparatelor de climatizare.

Problema este însă că reţelele electrice nu fac faţă atunci când cursurile de apă sunt secate din cauza căldurii, iar barajele funcţionează cu dificultate.

Mai multe provincii au fost nevoite să raţionalizeze electricitatea urmând exemplul Sichuan (sud-vest), una dintre cele mai afectate regiuni, ceea ce a afectat semnificativ activităţile zilnice şi companiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.