Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China acordă sprijin financiar crescătorilor de porci afectaţi de pestă porcină

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pesta porcina

China a cerut luni autorităţilor locale să ofere sprijin financiar crescătorilor de porci, atât din gospodăriile ţărăneşti cât şi din marile ferme industriale, pentru a stabiliza producţia, în condiţiile în care pesta porcină africană a afectat semnificativ efectivele de porcine din statul asiatic, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Astfel, urmează să fie acordate garanţii de credit fermelor unde se cresc peste 5.000 de porci anual, dar şi marilor complexe industriale, a informat Ministerul Agriculturii. De asemenea, garanţiile pentru împrumuturile ajunse la scadenţă vor fi extinse pentru fermieri, perioada de procesare va fi scurtată iar ratele dobânzilor bancare pentru companiile din sectorul agricol va fi plafonată la 2%.

Decizia autorităţilor vine după ce în aprilie s-a înregistrat o scădere de 22% a efectivelor de porcine, comparativ cu perioada similară din 2018, cel mai semnificativ declin înregistrat vreodată.

China este cel mai mare producător din lume şi cel mai mare consumator de carne de porc. Din august, pesta porcină africană se extinde în fiecare provincie din statul asiatic, ducând la sacrificarea a milioane de animale şi determinând China să apeleze la importuri.

Pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice şi sălbatice, cu evoluţie rapidă şi mortalitate de până la 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc. Pesta porcină africană nu afectează omul, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, singurele specii afectate fiind porcii domestici şi mistreţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.