Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China amână examenul de bacalaureat din cauza noului coronavirus

Linkdin
coronavirus

China a anunţat marţi că examenul de bacalaureat va avea loc la începutul lunii iulie, în loc de iunie, ca de obicei, punând astfel capăt unor luni de incertitudine din cauza epidemiei de COVID-19, informează AFP potrivit Agerpres.

Cu circa 10 milioane de elevi înscrişi în medie în fiecare an, "gaokao" este considerat cel mai mare examen din lume. Acesta presupune un concurs, al cărui rezultat determină accesul sau nu la universitate. Cei mai buni candidaţi ajung la cele mai prestigioase unităţi.

În semn de revenire treptată la normal în China, probele au fost fixate definitiv pentru datele 7 şi 8 iulie, a indicat Ministerul Educaţiei într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Această decizie intervine în condiţiile în care şcolile şi universităţile au fost închise în această ţară de la izbucnirea epidemiei în luna ianuarie.

Provincia centrală Hubei, în care noul coronavirus a apărut la sfârşitul anului 2019, precum şi capitala Beijing, pot însă prevedea date diferite de examinare "în funcţie de situaţia epidemică locală", potrivit ministerului.

Până în prezent, noul coronavirus a contaminat peste 81.500 de persoane în China şi a provocat 3.305 de decese.

Majoritatea cazurilor au fost înregistrate în provincia Hubei. Chiar dacă numărul de noi contaminări locale este acum aproape nul, zeci de cazuri importate sunt încă înregistrate în fiecare zi, în special în capitala Beijing.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.