Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China anunță că a ucis 59 de ”teroriști”

china



În plus, 13 civili au fost răniţi în aceste lupte care au avut loc chiar înainte de încheierea Ramadanului, când grupuri de agresori, 'înarmaţi cu cuţite', au atacat un post de poliţie şi alte clădiri oficiale în districtul Shache - sau Yarkand în limba uigurilor, principala etnie din regiune.

La rândul său, un grup pentru apărarea drepturilor uigurilor a făcut cunoscut că s-au înregistrat 'circa o sută de morţi şi răniţi'.

Patru zile mai târziu, vineri, poliţia a ucis nouă persoane suspectate de terorism în prefectura Hotan, tot în provincia Xinjiang.

Miercuri, Jume Tahir, imamul celei mai mari moschei din China, aflată în Kashgar, un oraş din aceeaşi regiune, a fost asasinat, iar doi dintre presupuşii săi asasini au fost ucişi de poliţie.

Recentele violenţe din Xinjiang vin în continuarea unui atentat sinucigaş comis în luna mai într-o piaţă din Urumqi, capitala provinciei Xinjiang, care a provocat moartea a 43 de persoane, printre care patru agresori, şi peste 100 de răniţi.

Ca reacţie, guvernul a anunţat o vastă campanie de luptă împotriva terorismului care s-a tradus prin condamnări în masă la capătul unor procese expeditive.

Uigurii sunt musulmani turcofoni în parte ostili tutelei Beijingului, iar o facţiune a lor radicalizată se află, potrivit autorităţilor, la originea a numeroase atentate sângeroase comise în ultimele luni în regiune şi în afara ei.

Grupuri pentru apărarea drepturilor omului sunt de părere că politica represivă urmată de Beijing împotriva culturii şi religie uigurilor alimentează tensiunile şi violenţele din provincia Xinjiang.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.