Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China anunță descoperirea care schimbă fața războiului - 'Progres uriaș' în dezvoltarea armelor laser de mare putere

Sursa Foto: Lockheed Martin
laser 500 kW

China susține că a realizat un "progres uriaș" în dezvoltarea unei arme laser de mare putere pentru uz militar, potrivit unui raport al South China Morning Post.

Oamenii de știință de la Universitatea Națională de Tehnologie a Apărării ar fi dezvoltat un sistem de răcire de ultimă generație care permite armelor de înaltă energie ale țării să tragă "la infinit".

Căldura dăunătoare generată în timpul operațiunilor cu laser a reprezentat o provocare tehnică majoră pentru forțele militare, limitând utilizarea acestor arme.

Cu noul sistem de răcire pe care Beijingul susține că l-a dezvoltat, armele vor putea genera fascicule laser "cât timp doresc", fără întrerupere sau degradare.

Pe lângă eliminarea căldurii din interiorul armei laser, noua tehnologie minimizează turbulențele și vibrațiile și îmbunătățește curățenia oglinzilor prin optimizarea fluxului de gaze, potrivit oamenilor de știință.

„Schimbarea la față a luptei”

Se pare că noul sistem de răcire pentru laserele chinezești ar modifica fața bătăliei, deoarece crește raza de acțiune și letalitatea armei.

Beijing Times a notat că noua tehnologie ar putea prelungi durata de angajare și reduce costurile de întreținere și reparații.

"Acesta este un progres uriaș în îmbunătățirea performanțelor sistemelor laser de înaltă energie", au declarat oamenii de știință.

"Fascicule de înaltă calitate pot fi produse nu numai în prima secundă, ci și menținute pe termen nelimitat".

Fost oficial britanic răspunde

Fostul oficial militar britanic Steve Weaver a declarat pe rețelele de socializare că este într-adevăr o "mare descoperire" dacă raportul privind dezvoltarea de către China a unui sistem de răcire a laserului este corect.

El a discutat, de asemenea, despre eșecurile SUA în depășirea problemei încălzirii și distorsiunii cu armele cu energie dirijată.

Washingtonul se grăbește, de asemenea, să dezvolte arme cu laser pentru războiul modern, gigantul Lockheed Martin, liderul din domeniul apărării, anunțând planuri de a mări puterea celui mai puternic laser al său de la 300 la 500 de kilowați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.