Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China bate cu pumnul în masă, în urma conflictului aprins din Peninsula Coreea: 'Cei care vor avea de suferit cel mai mult...'

Daily Star
china, N korea

China încearcă să dezamorseze 'bomba' care stă să explodeze în Peninsula Coreea. Ministerul de Externe al Chinei a lansat, joi, un nou apel la calm privind criza nord-coeeană, susţinând că războiul nu este răspunsul pentru rezolvarea problemei, în contextul în care Serghei Lavrov a anunţat că Phenianul este dispus să poarte un dialog cu SUA, relatează site-ul agenţiei Reuters.

”Sperăm ca toate părţile să îşi păstreze calmul, să ia măsuri pentru reducerea tensiunilor şi să nu se provoace reciproc”, a declarat Geng Shuang, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing.

Citește și: Controversatul om de afaceri Plahotniuc, atac FURIBUND la adresa Kremlinului, din SUA: 'Republica Moldova, ţinta un război hibrid din partea Rusiei'

”Izbucnirea unui război nu este în interesul nimănui. Cei care vor avea de suferit cel mai mult sunt oamenii obişnuiţi”, a adăugat Shuang, conform Realitatea.net.

Anterior, Heather Nauert, purtătorul de cuvânt al Departamentului american de Stat a declarat că Washingtonul exclude dialogul până când Phenianul nu acceptă discuţii cu privire la denuclearizare. Tot joi, Serghei Lavrov i-a transmis secretarului american de Stat, Rex Tillerson, că Administraţia din Coreea de Nord doreşte negocieri directe cu Statele Unite pentru stabilirea unor "garanţii de securitate".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.