Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China: Cel puţin 30 de morţi în două alunecări de teren

china, alunecari de teren

Bilanţul unei alunecări de teren care s-a produs luni în sud-vestul Chinei a urcat la 23 de morţi, potrivit unor cifre oficiale, în timp ce într-o zonă tibetană din nord-vestul ţării cel puţin şapte persoane au murit miercuri în urma unui fenomen similar, relatează miercuri AFP, potrivit Agerpres.

Operaţiunile de salvare continuau miercuri pentru căutarea supravieţuitorilor după alunecarea de teren produsă luni în localitatea Bijie, din provincia Guizhou (sud-vest), care s-a soldat cu cel puţin 23 de morţi, potrivit bilanţului actualizat difuzat miercuri de agenţia de presă Xinhua. 

Un număr de 12 persoane sunt în continuare date dispărute, a precizat agenţia. Înregistrări video difuzate de presa oficială au arătat alunecarea spectaculoasă a unei bucăţi dintr-o colină şi norul de praf ridicat, în timp ce trecătorii strigau îngroziţi. 

Într-un alt dezastru, o vastă alunecare de teren provocată de ploile torenţiale a devastat miercuri un sat din districtul Maqen, o zonă cu o preponderenţă etnică tibetană din provincia Qinghai, informează Xinhua, potrivit căreia s-au înregistrat şapte morţi şi doi răniţi. 

În zonele rurale muntoase din China se produc cu regularitate alunecări de teren, în special atunci când se înregistrează precipitaţii puternice. Condiţiile meteorologice extreme din această vară au declanşat o serie de catastrofe în jumătatea sudică a ţării, care au provocat moartea a numeroase persoane şi strămutarea unui număr mare de oameni. 

În iunie şi august, două alunecări de teren enorme din provincia Sichuan s-au soldat cu peste 30 de morţi şi zeci de dispăruţi. 

În iulie, circa 60 de persoane au murit în alunecări de teren şi în inundaţii în provincia Hunan, din centrul ţării. Circa 1,6 milioane de locuitori din această provincie au trebuit să fie strămutaţi, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.