Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China cere SUA să nu permită accesul delegaţiei taiwaneze la învestirea lui Trump

China a cerut miercuri Statelor Unite să nu permită delegaţiei Taiwanului să participe la ceremonia de învestire a preşedintelui ales american Donald Trump, informează Reuters, care citează declaraţii în acest sens ale purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Externe chinez, Hua Chunying, transmite agerpres.

Trump a încălcat o tradiţie de decenii luna trecută răspunzând la un apel telefonic de felicitare din partea preşedintei Taiwanului, Tsai Ing-wen, şi înfuriind Beijingul. De asemenea, el a spus că politica unei 'singure Chine" poate fi negociată.

Citeşte şi: În plină campanie electorală, Manuel Valls a fost LUAT LA PALME - VIDEO

O delegaţie din Taiwan, condusă de fostul premier şi ex-lider de partid, Yu Shyi-Kun, şi care include parlamentari şi consilierul de securitate naţională al Taiwanului, va participa vineri la ceremonia de învestitură, a anunţat Ministerul de Externe din Taiwan în această săptămână.

Este ceva obişnuit pentru Taiwan să trimită o delegaţie la învestiri prezidenţiale în SUA la invitaţia comisiei de învestitură formată din parlamentari americani.

Un purtător de cuvânt al biroului preşedintei taiwaneze Tsai Ing-wen a declarat că nu au fost programate întâlniri cu noua administraţie Trump pe parcursul prezenţei delegaţiei taiwaneze la Washington.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe chinez, Hua Chunying, a declarat că ţara sa se opune ca Taiwanul să folosească orice scuză pentru a trimite oameni în Statele Unite ale Americii care "să se angajeze în activităţi de amestec sau deteriorare a relaţiilor China-SUA".

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în centrul Italiei. Locuitorii Romei au simţit seismul - VIDEO

"Cerem din nou părţii relevante din Statele Unite să nu permită autorităţii din Taiwan să trimită o aşa-numită delegaţie în Statele Unite pentru a participa la învestitura prezidenţială şi să nu aibă nicio formă de contact oficial cu Taiwanul", a spus Hua.

"Poziţia Chinei a fost deja comunicată cu precizie şi claritate administraţiei SUA şi echipei lui Trump", a adăugat Hua.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.