Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China continuă lupta cu Covid-19 - Un oraș izolează peste 21 de milioane de oameni

aa.com.tr
covid-19 coronavirus sars-cov-2

Unul dintre cele mai mari orașe din China, Chengdu, izolează 21,2 milioane de oameni în lupta cu COVID. Sute de zboruri au fost anulate doar joi, potrivit mediafax.

Chengdu a anunțat 4 zile de testări masive COVID-19 în tot orașul, iar locuitorilor li s-a cerut să rămână acasă începând de joi, de la ora 18.00, relatează Reuters. Familiile pot trimite câte o persoană pe zi la cumpărături de strictă necesitate.

Zborurile spre și dinspre Chengdu au fost reduse drastic, potrivit datelor Flight Master. La ora locală 10 a.m. de joi, acestea arătau că 398 de zboruri au fost anulate pe aeroportul Shuangliu din Chengdu, cu o rată de anulare de 62%. La aeroportul Tianfu din Chengdu, 79%, adică 725 de zboruri, au fost anulate.

Chengdu este cel mai mare oraș care închis după ce Shanghai a fost blocat timp de două luni la începutul acestui an. E neclar deocamdată dacă blocajul va fi ridicat după testările în masă, care se desfășoară până duminică.

Alte orașe mari, inclusiv Shenzhen, în sud, și Dalian, în nord-est, au intensificat, de asemenea, restricțiile COVID în această săptămână, de la munca de la domiciliu la închiderea afacerilor de divertisment în unele cartiere mari.

Măsurile reduc activitățile a zeci de milioane de persoane, intensificând provocările pentru China de a minimiza impactul economic al politicii „zero COVID”, care a ținut granițele Chinei închise în mare parte pentru vizitatorii internaționali și a făcut din China un caz izolat, în timp ce alte țări încearcă să trăiască cu coronavirusul.

Majoritatea restricțiilor sunt destinate să dureze deocamdată câteva zile, deși două orașe provinciale din nordul Chinei au prelungit ușor restricțiile dincolo de datele inițiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.