Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China dă asigurări că regimul de la Phenian își menține angajamentul de a pune capăt programului nuclear

www.stirileprotv.ro
Kim Jong Un

Ministrul de Externe din Coreea de Nord a declarat vineri că țara sa își menține angajamentul de a pune capăt programului nuclear în cadrul unei discuții cu omologul său chinez, potrivit Ministerului chinez de Externe, relatează Associated Press preluată de Agerpres.

Discuțiile de la Beijing dintre cei doi miniștrti, Ri Yong Ho și Wang Yi, au venit pe fondul lipsei de progrese în eforturile internaționale de convingere a Coreei de Nord de a renunța la încercările de a-și construi un arsenal nuclear.

China este cel mai important aliat al Coreei de Nord, dar a fost de acord cu sancțiunile economice din ce în ce mai stricte ale Organizației Națiunilor Unite asupra programelor nord-coreene de dezvoltare a armelor nucleare și a rachetelor balistice.

Ministrul nord-coreean Ri Yong Ho i-a transmis omologului său chinez Wang Yi că țara sa este "angajată să realizeze denuclearizarea și să păstreze pacea și stabilitatea peninsulei (coreene)", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Geng Shuang, în cadrul unei conferințe de presă.

În cadrul discuțiilor, Ri a fost, de asemenea, așteptat să fi fost informată despre discuțiile purtate săptămâna trecută între președintele chinez Xi Jinping și președintele american Donald Trump, care a declarat recent că următoarea sa întâlnire cu liderul nord-coreean Kim Jong Un va avea loc probabil în ianuarie sau februarie.

Ri a adăugat că țara sa speră să construiască o "încredere reciprocă" cu Statele Unite și să "meargă în aceeași direcție", a anunțat Ministerul chinez de Externe într-un comunicat, în urma reuniunii celor doi oficiali.

"China și Coreea de Nord trebuie să continue să împingă peninsula spre direcția denuclearizării", a declarat Wang, adăugând că cele două țări ar trebui să-și mențină schimburile la nivel înalt.

În ciuda optimismului inițial generat de întâlnirea generată de summitul dintre liderul nord-coreean Kim Jong-Un și președintele american Donald Trump de la Singapore, discuțiile au încetat de atunci din cauza disputelor legate de cererea SUA ca Coreea de Nord să facă mai întâi un inventar complet al armelor nucleare pe care le deține și să ia alte măsuri pentru denuclearizare înainte de a beneficia de recompense semnificative din exterior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.