Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China DENUNȚĂ cercul vicios dintre Coreea de Nord și SUA: 'Trebuie să facem ceva'

Salon
china, sua, n korea

Chestiunea-cheie pentru problema nord-coreeană este lipsa de încredere a părţilor, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Xu Feihong, referindu-se la noile sancţiuni impuse Coreei de Nord. 

Diplomatul a subliniat că ''poziţia părţii chineze în chestiunea Coreei de Nord este democratizarea Peninsulei Coreene, promovarea păcii şi stabilităţii peninsulei şi să reglementeze chestiuni pe baza dialogului şi consultării". 

În context, diplomatul a amintit de testele nucleare făcute de Coreea de Nord, rezoluţia de sancţionare aprobată în Consiliul de Securitate al ONU şi sprijinul Chinei. 

Xu Feihong a afirmat că, în prezent, situaţia se aseamănă unui "cerc vicios". 

"Acum, chestiunea-cheie pentru problema nord-coreeană este lipsa de încredere a părţilor. Este vorba de un cerc vicios. Spre exemplu, Coreea de Nord face teste nucleare şi Consiliul de Securitate dă nişte sancţiuni. Dar după aceea, Statele Unite şi Coreea de Sud fac exerciţii militare. Apoi, Coreea de Nord face din nou teste nucleare. Trebuie să facem ceva ca să oprim acest cerc vicios", a spus el. 

Ambasadorul a adăugat că, în această situaţie, partea chineză "joacă un rol pentru asumarea responsabilităţii în acest domeniu". 

"De exemplu, noi am propus oprirea acţiunilor din ambele părţi - pe de o parte, Coreea de Nord să oprească acţiunile de test nuclear, lansarea de rachete, pe de altă parte, Statele Unite să oprească exerciţiile militare de mare anvergură. Noi am propus să reglementăm această problemă pe ambele căi - pe de o parte să promovăm denuclearizarea Peninsulei Coreene, pe de altă parte să facem eforturi pentru consolidarea regimului de pace pentru peninsulă", a detaliat Xu Feihong.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.