Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China denunţă acuzaţiile "iresponsabile" ale lui Trump împotriva Beijingului

Daily Express
china

China a denunţat sâmbătă declaraţiile "iresponsabile" ale preşedintelui american Donald Trump, care a justificat anularea vizitei în Coreea de Nord a secretarului de stat Mike Pompeo prin lipsa de cooperare a Beijingului, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Declaraţiile americane sunt neadevărate şi iresponsabile. Suntem profund îngrijoraţi şi am protestat solemn pe lângă Statele Unite", a declarat într-un comunicat Lu Kang, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez. 

"Toate părţile implicate (în dosarul nuclear nord-coreean) trebuie să urmeze calea soluţionării politice, să aibă contacte active, să negocieze şi să ţină cont de îngrijorările legitime ale fiecărei părţi", a mai spus oficialul chinez. 

"Ele trebuie să dea dovadă de mai multă sinceritate şi de flexibilitate, mai degrabă decât să fie temperamentale şi să-i învinuiască pe alţii", a spus el, referindu-se la preşedintele american.

Citește și: Un preot fost CONDAMNAT pentru că a stropit o lesbiană cu agheasmă la TV, ca să 'izgonească diavolul', în Moldova - VIDEO

Cu o zi înainte, preşedintele Trump a afirmat că "din cauza poziţiei noastre mult prea dure în privinţa comerţului cu China, cred că ei nu ne mai ajută la fel ca înainte în procesul de denuclearizare" a Coreei de Nord. 

Preşedintele Statelor Unite a scris vineri pe Twitter că Mike Pompeo va putea merge la Phenian "în viitorul apropiat, probabil odată ce vom găsi o soluţie la relaţiile noastre comerciale cu China". 

Este pentru prima dată când preşedintele american şi-a manifestat public frustrarea în faţa absenţei unor progrese concrete în domeniul dezarmării Coreii de Nord după summitul istoric de la 12 iunie cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, la Singapore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.