Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China, descoperire șocantă: urme de coronavirus pe ambalajul de la carne

carne

Oficiali din oraşul Jinan din estul Chinei au declarat că au găsit urme ale virusul SARS CoV-2 pe carnea de vită, dar şi pe ambalajele pentru aceste produse din Brazilia, Noua Zeelanda şi Bolivia. Ca urmare, China a intensificat testarea alimentelor congelate.

Produsele au intrat în ţară prin portul Yangshan din Shanghai, au anunțat chinezii prin intermediul unui comunicat de presă. Documentul nu a precizat companiile care au livrat produsele. Peste 7.500 de persoane care ar fi putut avea contact cu produsele contaminate au fost testate, iar rezultatele au fost negative, relatează Reuters informează Mediafax.

Citeste si: VIDEO - Premierul României a anunțat care este starea de sănătate a medicului din Belgia

Autorităţile chineze au găsit săptămâna trecută urme de coronavirus pe ambalajul creveţilor importaţi din Arabia Saudită în oraşul Lanzhou, pe carnea de vită braziliană în oraşul Wuhan şi pe carnea de vită argentiniană în provinciile Shandong şi Jiangsu.

Zhengzhou, capitala provinciei Henan din China centrală, a detectat vineri coronavirusul pe ambalajul exterior al porcului congelat din Argentina, au declarat autorităţile locale într-un comunicat pe platforma de socializare WeChat. Probele care au dat rezultate pozitive au provenit dintr-un lot de 24 de tone de carne de porc congelată care a fost trimisă dintr-un depozit frigorific din portul Qingdao într-un depozit al pieţei din oraşul Zhengzhou. S-a constatat că lotul este contaminat în timpul unei verificări înainte ca mărfurile să intre în depozit, a spus guvernul.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că riscul ca o persoană să se infecteze din alimente congelate este scăzut, dar China a emis numeroase avertismente, după ce a detectat virusul pe produsele alimentare importate, declanşând interdicţii pentru importarea anumitor produse.

Citeste si: VIDEO - Ludovic Orban recunoaște: 'La instalațiile interioare n-au fost făcute verificări, iar la cele de oxigen ultima a fost făcută în martie 2020'

China este cel mai mare cumpărător de carne de vită din lume, iar Brazilia şi Argentina sunt cei mai mari furnizori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.