Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China dictează în Venezuela, pe care aproape că 'a cumpărat-o': 'Ajutoarele americane Nu vor intra cu forța în țară!'

ceomagazine.co.kr
razboi sua china

China a declarat vineri că se opune unei intrări cu forţa a 'pretinsului ajutor umanitar' american în acest weekend în Venezuela, subliniind că aceasta ar putea declanşa un conflict în ţara deja afectată de o gravă criză politică, potrivit AFP, potrivit agerpres.ro.

Citeste si O copie a dosarul Tel Drum, în care este cercetat Liviu Dragnea, a fost trimisă Secției pentru Magistrati - Anunțul făcut de Nistor Călin

Gigantul asiatic este principalul creditor al Caracasului, căruia i-a acordat împrumuturi de miliarde de euro. Beijingul continuă să-l recunoască pe Nicolas Maduro drept preşedinte unic şi legitim al acestei naţiuni din America de Sud, confruntată cu importante dificultăţi economice.

Mai multe tone de ajutor umanitar american au fost stocate din 7 februarie în localitatea columbiană Cucuta, de la frontiera cu Venezuela. Un alt centru de stocare a ajutorului umanitar a fost instalat în nordul Braziliei.

Opozantul venezuelean Juan Guaido, autoproclamat preşedinte interimar, a promis că acest ajutor va intra sâmbătă în ţară. Preşedintele Nicolas Maduro se opune categoric, întrucât îl consideră un pretext pentru o intervenţie militară americană.

'Dacă acest pretins ajutor umanitar este trimis cu forţa în Venezuela, aceasta ar putea declanşa un conflict şi va duce la consecinţe grave', a avertizat vineri Geng Shuang, purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

'China se opune unei intervenţii militare în Venezuela şi oricărei acţiuni susceptibile de a provoca o escaladare sau tulburări', a afirmat el într-o conferinţă de presă.

Aceste transporturi de produse alimentare şi medicamente destinate venezuelenilor, care suferă consecinţele unei grave crize economice, au devenit miza luptei pentru putere între Nicolas Maduro şi Juan Guaido, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.