Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China este criticată după ironiile crizei Covid din India

www.idrw.org
China India

O postare pe Weibo, o reţea de socializare din China, făcută de un cont care are legătură cu Partidul Comunist Chinez, a atras critici asupra Chinei, relatează BBC. În postarea respectivă era ironizată criza din India, provocată de coronavirus.

În postare era o poză care arăta lansarea unei rachete în China, alături de o fotografie în care erau incinerate cadavrele victimelor Covid din India. Imaginea era însoţită şi de textul „Aprinderea unui foc în China vs. aprinderea unui foc în India”. Ulterior, postarea a fost ştearsă.

Postarea a fost făcută de un cont care aparţinea Comisiei Centrale pentru Afaceri Politice şi Juridice a Partidului Comunist.

Utilizatorii platformei au descris postarea ca fiind „inadecvată” şi au spus că „ar trebui să îşi exprime simpatia pentru India”.

Cu o zi în urmă, preşedintele chinez Xi Jinping a transmis un mesaj de condoleanţe prim-ministrului indian Narendra Modi.

India a intrat într-o criză profundă din cauza celui de al doilea val de coronavirus. Spitalele se luptă pentru a trata pacienții pe fondul unei lipsei cronice de paturi și oxigen medical.

Duminică, India a înregistrat un record negativ: 3.689 de decese provocate de Covid-19 în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de la începutul pandemiei, conform alephnews.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.