Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China: Forul legislativ a adoptat legea privind organizarea noii comisii anticorupţie

www.blogs.bath.ac.uk
China

Adunarea Naţională Populară (forul legislativ) din China a votat, marţi, o lege privind organizarea şi funcţionarea noii agenţii anticorupţie, act normativ prin care campania de combatere a corupţiei în rândul membrilor Partidului Comunist va fi extinsă la toţi funcţionarii publici, transmite dpa, conform agerpres.ro

Legea a fost adoptată cu 2.914 voturi pentru, 28 de voturi împotrivă şi 18 abţineri. 

Comisia Naţională de Supraveghere va funcţiona alături de guvernul chinez şi va avea o poziţie superioară sistemului judiciar. Ea va funcţiona în mod independent faţă de tribunale pentru a combate corupţia, abaterile sau orice implementare slabă a obiectivelor politice de către funcţionarii civili. 

Noua comisie va putea interoga şi aresta suspecţi pentru o perioadă de până la şase luni fără a avea nevoie în acest sens de aprobarea unui judecător. Crearea sa, care este prevăzută în constituţia chineză amendată anterior în cursul acestei luni, a provocat temeri legate de posibilitatea ca noua structură să fie utilizată de preşedintele chinez Xi Jinping pentru a-şi persecuta rivalii politici. 

De asemenea, forul legislativ chinez a aprobat marţi raportul de activitate anual al premierului Li Keqiang, cu 2.956 voturi pentru, trei voturi contra şi trei abţineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.