Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China și SUA vor relua negocierile comerciale

sua china

Statele Unite şi China reiau miercuri negocierile comerciale, care vor dura două zile, dar aşteptările sunt scăzute în urma scepticismului exprimat de preşedintele american Donald Trump, transmite Reuters preluată de news.ro.

Discuţiile dintre oficiali de rang mediu ar putea crea condiţiile pentru noi negocieri, în timp ce ambele ţări se pregătesc să introducă joi noi tarife, care vor adânci disputa legată de politicile economice ale Chinei.

Trump a avertizat că va impune taxe vamale pentru toate bunurile exportate de China în SUA, care valorează peste 500 de miliarde de dolari, dacă Beijingul nu îi va accepta solicitările.

Întâlnirile care vor avea loc miercuri şi joi sunt primele discuţii oficiale dintre SUA şi China după întrevederea dintre secretarul pentru Comerţ Wilbur Ross şi consilierul economic chinez Liu He, care a avut la Beijing în luna iunie.

După negocierile din luna mai, autorităţile de la Beijing au crezut că au asigurări din partea SUA că nu se mai pune problema de introducere a tarifelor. Peste mai puţin de 10 zile, Casa Albă a anunţat că va introduce măsurile punitive.

China a anunţat că speră ca discuţiile liniştite, constante, să ducă la ”un rezultat bun, pe baza egalităţii, parităţii şi încrederii”.

Trump a declarat însă, luni, că ”nu anticipează mare lucru”.

Preşedintele american a afirmat într-un interviu acordat Reuters că rezolvarea disputei comerciale ”va dura pentru că Chinei i-a mers foarte bine o lungă perioadă de timp şi a devenit răsfăţată”.

Trump a mai acuzat China de manipularea cursului yuanului pentru a compensa efectul tarifelor şi a spus că banca centrală americană ar trebui să aibă o politică mai flexibilă.

Reprezentanţii Casei Albe, ai biboului Reprezentantului pentru Comerţ şi ai Departamentului pentru Comerţ nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

Administraţia Trump presează China să facă schimbări economice importante pentru a proteja mai bine drepturile de proprietate intelectuală ale companiilor americane, renunţarea la subvenţiile economice şi deschiderea pieţei pentru concurenţa externă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.