Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China încearcă și cu știința, după ce a închis zeci de milioane de oameni: Ce vrea Beijingul să experimenteze împotriva COVID-19

CNBC
china coronavirus

China va rafina măsurile împotriva Covid-19, pentru a le face mai ştiinţifice şi mai eficiente, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Partidului Comunist de guvernământ, reiterând în acelaşi timp poziţia Beijingului conform căreia abordarea sa împotriva pandemiei este cea corectă, transmite Reuters.

Beijingul şi-a reafirmat săptămâna aceasta angajamentul faţă de o politică împotriva Covid-19 care a prevenit infectările în masă şi decesele, dar a provocat şi pagube economice profunde şi a provocat o frustrare larg răspândită în rândul cetăţenilor chinezi.

Adresându-se reporterilor înaintea congresului partidului, organizat o dată la cinci ani şi care se va desfăşura de duminică până sâmbătă, la Beijing, purtătorul de cuvânt al partidului, Sun Yeli, a spus că, deşi speră că pandemia se va termina curând, realitatea este că nu s-a întâmplat aşa.

Politica de zero Covid a Chinei a menţinut rata de infectare şi de mortalitate scăzută şi a asigurat stabilitatea socială şi economică, a spus el reporterilor.

”Dacă luaţi în calcul registrul general, măsurile noastre de prevenire a epidemiei sunt cele mai economice şi mai eficiente. Strategiile şi măsurile noastre de prevenire şi control vor deveni mai ştiinţifice, mai precise şi mai eficiente”, a spus Sun, adăugând că perseverenţa va duce la victorie, scrie news.ro.

Din 2020, China a raportat 5.226 de decese cauzate de Covid-19 în rândul populaţiei sale de 1,4 miliarde. În schimb, peste 1 milion de oameni au murit din cauza bolii în Statele Unite.

Din aprilie până în iunie, a doua cea mai mare economie a lumii abia a crescut, în timp ce autorităţile se luptau cu varianta foarte transmisibilă Omicron.

Oraşe din China, inclusiv capitala sa financiară Shanghai, au fost supuse la diferite grade de restricţii economice perturbatoare şi sufocante din punct de vedere social.

Preşedintele Xi Jinping este de aşteptat să câştige la congres un al treilea mandat de cinci ani ca secretar general al partidului, devenind cel mai puternic lider de la Mao Zedong.

Congresul are loc într-un moment tumultuos, în timp ce economia Chinei este trasă în jos de politica anti-Covid a lui Xi şi de o criză profundă a sectorului imobiliar, în timp ce sprijinul său pentru preşedintele rus, Vladimir Putin, înstrăinează şi mai mult China de Occident.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.