Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China îngenunchează producătorii de arme europeni și americani: Beijingul cucerește piața de pe Bătrânul Continent cu dronele militare

Armata sârbă va primi drone înarmate construite în China în lunile următoare, ceea ce reprezintă primul caz în care aparate de zbor controlate de la distanţă chinezeşti sunt vândute unei ţări europene, au declarat oficiali citaţi de publicaţia americană Stars and Stripes, potrivit Agerpres.

În termen de şase luni va avea loc livrarea în Serbia a nouă drone Chengdu Pterodactyl-1, care ar putea fi urmată de o comandă de încă 15, informează presa de la Belgrad.

Citește și: Mega-lovitura dată de frații Dedeman! Tranzacția uriașă făcută de aceștia

Se estimează că vânzarea de drone a Chinei este cel mai mare export de echipament militar în Europa din ultimele decenii şi marchează cea mai semnificativă incursiune a Beijingului pe un continent unde forţele armate s-au bazat în mod tradiţional pe fabricanţii de arme americani şi europeni.

Citește și: Anunț de ultimă oră al Olguței Vasilescu: ‘Trei vești bune, azi, de la Guvernul PSD’

China a devenit tot mai angajată economic în Serbia şi în alte ţări din sud-estul Europei, în cadrul proiectului său "Belt and Road" care reface vechiul Drum al Mătăsii, în special în ceea ce priveşte proiectele de infrastructură precum drumuri, căi ferate şi porturi.

Recentele mişcări ale Chinei în apropierea teritoriului NATO au atras atenţia SUA. La sediul Centrului de comandă european al SUA de la Stuttgart mai mulţi oficiali au exprimat preocupări privind achiziţionarea de către China a unor cote în numeroase porturi europene şi privind ambiţiile arctice ale Chinei, prin aşa-numitul "polar silk road".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.