Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China, 'îngrijorată și profund preocupată' de războiul din Israel: 'Respingem şi condamnăm acţiunile ce aduc atingere civililor'/ Apel la liderii internaționali

theglobeandmail.com
china

Guvernul chinez "condamnă acţiunile care aduc atingere civililor", a declarat luni o purtătoare de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe chinez, după confruntări între mişcarea islamistă palestinian Hamas şi Israel, informează AFP, scrie AGERPRES.

"China este foarte îngrijorată de escaladarea continuă a conflictului israeliano-palestinian", a declarat Mao Ning, purtătoare de cuvânt a diplomaţiei chineze, adăugând că Beijingul "deplânge pierderile civile cauzate de conflict", "respinge şi condamnă acţiunile ce aduc atingere civililor".

China s-a declarat duminică "profund preocupată" de confruntările care au făcut deja peste o mie de morţi între Israel şi palestinieni.

Ea "se opune oricărei acţiuni susceptibile să extindă conflictul şi că compromită stabilitatea regională, şi speră că un armistiţiu va fi pus în aplicare cât mai curând posibil, pentru ca pacea să poată fi restabilită", a insistat luni Mao Ning.

În cadrul unei conferinţe de presă regulate, purtătoarea de cuvânt a mai declarat că întreaga "comunitate internaţională ar trebui să joace un rol eficace şi să lucreze împreună pentru a calma situaţia".

"Mijlocul de a ieşi din ciclul conflictului israeliano-palestinian rezidă în reluarea negocierilor de pace, punerea în aplicare a soluţiei celor două state şi promovarea unei soluţii globale şi adecvate pentru problema Palestinei, prin mijloace politice, de o manieră care să protejeze preocupările legitime ale tuturor părţilor" implicate, a adăugat ea.

"China va continua să desfăşoare în acest scop eforturi neobosite împreună cu comunitatea internaţională", a dat asigurări purtătoarea de cuvânt a MAE chinez.

Diplomaţia chineză, care a facilitat mai devreme anul acesta o apropiere spectaculoasă între Iran şi Arabia Saudită, spune în mod regulat că vrea să îşi aducă contribuţia la procesul de pace israeliano-palestinian, aflat într-un punct mort din 2014.

Până nu demult puţin implicată în dosarul israeliano-palestinian, în comparaţie cu SUA, China, care întreţine bune relaţii cu Israelul, îşi afirmă acum cu mai multă forţă poziţia în această problemă.

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a atacat sâmbătă, în mod surprinzător, trăgând mii de rachete dinspre Fâşia Gaza şi trimiţând sute de combatanţi în teritoriul israelian, unde ea a capturat de asemenea mai mulţi civili şi militari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.