Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China interzice importul tuturor tipurilor de deşeuri solide începând din 2021

zf.ro
China

China va interzice, începând cu data de 1 ianuarie 2021, importul ultimelor tipuri de deşeuri solide care mai sunt încă autorizate, punând punct final unei politici lansate în urmă cu trei ani, a anunţat vineri agenţia de presă oficială Xinhua, citată de AFP, potrivit Agerpres.

Preocupate să nu facă din ţara lor coşul de gunoi al planetei, autorităţile de la Beijing au început în ianuarie 2018 să închidă porţile pentru deşeurile din străinătate, provocând astfel o acumulare a materialelor care trebuie reciclate în ţările bogate. Rând pe rând, China a interzis importul a diferite tipuri de deşeuri din plastic, piese de automobile, hârtie, textile sau rebuturi de oţel sau de lemn.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: ‘Pas cu pas vor fi luate măsuri. Vom vedea că din ce în ce mai multe zone, le vom avea în varianta de lockdown’

"Orice import de deşeuri solide, indiferent prin ce mijloc, va fi de acum înainte interzis", se arată într-un ordin emis de Ministerul Mediului, Ministerul Comerţului şi Administraţia generală a vămilor din China.

Această politică de mediu este una populară în China însă provoacă mari dificultăţi pentru anumite firme de reciclare din SUA şi Europa, obligate să depoziteze deşeurile până la găsirea unei soluţii.

Timp de mai multe decenii, deşeurile exportate spre China erau achiziţionate de companiile locale, care le curăţau şi le transformau în materii prime pentru companiile chineze. China a început să importe deşeuri solide ca sursă de materii prime în anii 1980 şi timp de mai mulţi ani a fost cel mai mare importator mondial. Însă în ultimii ani importurile de deşeuri ale Chinei au scăzut semnificativ, ajungând la 13,48 milioane tone în 2019, de la 22,63 milioane tone în 2018. În primele zece luni ale acestui an importurile de deşeuri ale Chinei au scăzut cu 42,7% în ritm anual.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.